• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Plantverzorging

Goede tuinverzorging zorgt voor een groeiende en bloeiende tuin. Elke plant heeft weer andere verzorging en omstandigheden nodig. Sommige planten worden gelukkig van lekker veel zon en hebben weinig water nodig, terwijl andere planten juist flink groeien in de schaduw. Pets Place Boerenbond heeft een ruim assortiment aan plantenverzorgings- en tuinverzorgingsproducten. Denk aan bewatering en gewasbescherming. Maar ook plantensteunen en klimrekken. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

65-80van301producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

65-80van301producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bewatering van je tuin

Planten hebben water nodig! Houd je planten gezond en gelukkig door ze regelmatig water te geven. Bespaar kraanwater door gebruik te maken van een regenton. Met een regenton vang je regenwater op, dat je kunt gebruiken voor het bewateren van jouw tuin. Een tuinslang is ideaal om je planten of gazon water mee te geven. Tuinslangen zijn flexibel en in verschillende lengtes verkrijgbaar, afhankelijk van de grootte van jouw tuin. Je bergt een tuinslang gemakkelijk op met een haspel of wandslanghanger.

Een krachtige waterstraal nodig? Met een drukspuit spoel je met gemak luizen en vuil weg van jouw planten. Je kunt er ook bestrijdingsmiddelen mee verspreiden. Om je kamerplanten te benevelen gebruik je het beste een plantenspuit met minder hoge druk. 

Ga je liever voor gemak? Kies dan voor een sproeier of bewateringssysteem. Met een sproeier kun je grote oppervlakten tegelijk water geven. Er zijn verschillende soorten sproeiers waar je uit kunt kiezen. Een zwenksproeier besproeit gelijkmatig een vierkante of rechthoekige oppervlakte zonder dat er plassen zullen ontstaan. Een cirkelsproeier bewaterd gelijkmatig een rond oppervlakte. En met een sectorsproeier kan je in stappen van 45° van 90° tot 360° specifieke delen in je tuin water geven. Veel keuze dus, afhankelijk van jouw tuin!

Helemaal geen omkijken meer naar de bewatering van je tuin? Ga dan voor een volledig bewateringssysteem. Het bewateringssysteem van Gardena maakt gebruik van druppelaars. Hiermee kun je per plant de hoeveelheid water doseren en zorg je dat de plant niet te veel of te weinig water krijgt. Je sluit het bewateringssysteem via een slang aan op je kraan. Handig voor wanneer je op vakantie bent!

Je plant een handje helpen

Help jouw planten de hoogte in met een plantengeleider. Onder plantengeleiders vallen bijvoorbeeld klimrekken, plantensteunen, plantenstokken en bindmiddel zoals touw of bindband. Wat voor plantengeleider je nodig hebt hangt af van jouw plant. Een klimplant, zoals een kamperfoelie of klimop, heeft houvast nodig om de hoogte in te kunnen groeien. Je kunt kiezen uit metalen, houten of kunststof klimrekken

Een plantensteun houd jouw planten bij elkaar en ondersteunt ze in hun groei. Planten raken minder snel in elkaar verstrikt, groeien mooi recht omhoog en hebben minder last van harde wind. Er zijn verschillende soorten plantensteunen. Een halfronde plantensteun houd planten losjes bij elkaar. Een volledig ronde plantensteun ondersteunt je planten volledig. Met een plantenstok met verstelbare clip kun je meerdere ronde plantensteunen aan elkaar koppelen en wordt de ronde plantensteun omhoog gehouden. Er zijn ook ronde plantensteunen met vier ringen. Deze is geschikt voor hoge planten.

Voorkom dat een plant teveel naar het licht toe groeit door gebruik te maken van een (bamboe) plantenstok. Bind je plant vast aan een plantenstok met touw of bevestig met een plantenclip. Voor kleinere of beginnende planten kun je gebruik maken van splitbamboe geleiders.

Hangende planten geven een tuin altijd een extra dimensie. De hanging basket van Nature voegt een gezellige cottage sfeer toe aan jouw tuin. Hang de mand op aan een bijpassende haak en maak hem helemaal af met een inlegvel van kokos, dat het vocht goed vasthoudt.

Bestrijding en bescherming

Bescherm je tuin tegen allerlei ongedierte, onkruid, mos, ziektes en meer ongemakken. Pets Place Boerenbond heeft een ruim assortiment aan van alles om jouw tuin mee te beschermen. Insecten en ongedierte kunnen zich tegoed doen aan jouw planten of moestuin. Houd ze op afstand met ecologische en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Last van ongedierte in huis? Met vallen of verjagers kom je een heel eind.

Back to top