• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Pot & Plantenbak

Met onze plantenbakken kun je elke tuin en elk balkon opfleuren. Zelf als je een grote tuin hebt met veel beplanting, kun je met plantenbakken en bloempotten extra planten en hoogte toevoegen. Ook op een klein balkon kun je met plantenbakken veel groen toevoegen voor het echte buitengevoel.

Tonen als Foto-tabel Lijst

33-48van130producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

33-48van130producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Plantenbakken voor het balkon

In assortiment vind je speciale plantenbakken voor op het balkon. Door kleine, lage en grotere, hoge plantenbakken te combineren creëer je hoogteverschil. Hierdoor lijkt je balkon groter en kun je meer planten toevoegen op een kleinere oppervlakte. Voor extra hoogte zijn er ook plantenbakken of bloembakken op pootjes. Daarnaast kun je bij een balkon natuurlijk ook de balustrades versieren met planten. Hiervoor hebben we speciale plantenbakken in ons assortiment, met haken, waarmee je de plantenbak aan de balustrade kunt hangen. Ook hebben we plantenbakken met een diepe gleuf in het midden, zodat je hem over de balustrade heen kunt zetten. Als je in deze bakken bloeiende planten gebruikt, zoals geraniums, campanula’s en petunia’s, waan je je op een Oostenrijks balkon. En het ziet er niet alleen prachtig en kleurig uit, het ruikt ook nog eens heerlijk. Als je nog steeds niet genoeg hebt van al dat groen, kun je ook nog zogenaamde ‘hanging baskets’ toevoegen.

Bloempotten en plantenbakken voor in de tuin

Als je een tuin hebt, kun je ook gebruik maken van plantenbakken. Hoewel je in je tuin natuurlijk ook planten in de grond kunt zetten, kunnen plantenbakken echt wat toevoegen. Zo kun je ook op de bestrating ook planten neerzetten. Je kunt kiezen voor een aantal plantenbakken in dezelfde maat, zodat je een strakke uitstraling krijgt. Maar je kunt ook plantenbakken in verschillende maten en verschillende hoogtes gebruiken. Zet de verschillende plantenbakken in een groep, met hogere bakken achteraan en lage bloempotten vooraan. Achterin kun je dan hogere planten gebruiken, denk bijvoorbeeld aan grassen of aan een klein boompje. Voorin gebruik je lagere planten, zodat alle planten goed te zien zijn. Als je plantenbakken van dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal gebruikt, heb je toch een samenhangend geheel.

Verschillende materialen planten / bloembakken

In ons ruime assortiment vind je bloembakken van verschillende materialen:

Kunststof Plantenbakken

Kunststof plantenbakken zijn goedkoper en wegen minder. Zo kun je de plantenbak makkelijker verplaatsen. Als je je plantenbak regelmatig wilt kunnen verplaatsen, dan kun je een plantentaxi gebruiken. Dat is een schaal waar je de plantenbak op kunt zetten met wieltjes eronder. Zo kun je jouw planten overal heen rijden. Ook zijn de kunststof plantenbakken zeer geschikt voor op een balkon, want je hoeft je geen zorgen te maken, dat alles te zwaar wordt. Omdat kunststof in allerlei kleuren verkrijgbaar is, zijn de plantenbakken van kunststof ook in vele kleuren te vinden.

Rotan plantenbakken

Plantenbakken van rotan zijn eigenlijk meer plantenmanden. Deze gevlochten manden zijn aan de binnenkant bekleed met plastic, zodat de aarde en het water goed in de mand blijven. De Rotan plantenbakken zijn geschikt voor zowel het balkon als de tuin. Rieten plantenbakken zijn ook lichtgewicht, dus je kun ze gemakkelijk optillen en verplaatsen. Rotan plantenbakken hebben een natuurlijke en huiselijk uitstraling. In ons assortiment vind je ook rotan hanging baskets.

Aardewerken plantenbakken

Aardewerken plantenbakken zijn erg veelzijdig. Omdat ze gemaakt zijn van klei, vaak gecombineerd met vezels voor extra stevigheid, kunnen ze in allerlei vormen gemaakt worden. De meeste aardewerken plantenbakken zijn geglazuurd. Dit glazuur is mogelijk in vele verschillende kleuren, zodat je altijd een aardewerken bloempot kunt vinden in de door jouw gewenste kleur. Ze zijn wat zwaarder dan de plantenbakken van kunststof of rotan, maar dit zorgt er ook voor, dat ze stevig staan en bijvoorbeeld niet snel omwaaien. Ze zijn daarom vooral geschikt voor een plek, waar ze niet in de weg staan, omdat ze lastig te verplaatsen zijn.

Planten voor in je plantenbakken

Niet alle planten en bomen zijn geschikt om in een plantenbak te gebruiken, maar de meeste wel. Kijk daarom bij het kopen van je planten goed op het etiket of ze geschikt zijn voor in bloempotten, of dat ze alleen in volle grond kunnen. Bloeiende planten zijn vooral erg geschikt voor plantenbakken. Bijvoorbeeld Spaanse margrieten of een bolchrysant zijn hiervoor erg mooi. In grote bloembakken of plantenbakken kun je ook verschillende planten combineren. Zo kun je een of twee hoge planten in de bak plaatsen, zoals een lupine of een phlox, en combineren met lager blijven planten. Ook kleine boompjes zijn geschikt voor plantenbakken, maar de bak moet dan wel groot genoeg zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Japanse esdoorn, een sierpeer of een krentenboompje.

Back to top