• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Selection Croc is uit het assortiment!

Oh nee! Selection Croc wordt niet meer geproduceerd. Het kan betekenen dat jouw oude en vertrouwde hondenvoer niet meer te vinden is in onze webshop of in één van onze winkels… Maar geen paniek! Dankzij ons brede assortiment hebben wij de beste alternatieven op een rijtje gezet. Bekijk hieronder meer van de vergelijkbare keuzes in hondenvoer.

50% korting op alternatieven!

Wanneer jouw hondenvoer niet meer geproduceerd wordt, betekent dit dat je over moet gaan naar een nieuw soort hondenvoeding… Heb jij in het verleden Selection Croc gekocht? Dan hebben wij voor jou eenmalig 50% korting op de beste alternatieven van Selection Croc, namelijk Royal Canin, Smølke, Happy Life Essentials en Fokker! Deze korting is alleen online te verzilveren en je kunt dit tot en met 30 september 2022 doen. Wil je graag deze korting ontvangen? Laat je gegevens achter en ontvang een mail met jouw unieke kortingscode. Waar wacht je nog op? Schrijf je in en pak die korting!

De meest vergelijkbare keus in hondenbrokken - Royal Canin

De makers van Selection Croc zijn óók de makers van Royal Canin. De Royal Canin Medium Adult hondenbrokken zijn geschikt voor middelgrote honden tussen de 11 en 25 kilogram en de Royal Canin Maxi Adult hondenbrokken zijn geschikt voor grote honden tussen de 26 en 40 kilogram. Deze hondenvoedingen zijn een beetje duurder dan de Selection Croc, maar vallen zeker in de smaak! Royal Canin is de beste keuze als je de meest vergelijkbare brok wilt hebben.

De meest vergelijkbare keus in prijs - Smølke 

De hondenbrokken van Smølke zijn het meest vergelijkbaar met de Selection Croc. Het hondenvoer van Smølke lijkt op het eerste oog wat duurder, maar aangezien je minder voeding hoeft te geven ten opzichte van Selection Croc, zijn de dagelijkse kosten bijna gelijk aan elkaar. De Smølke Adult Medium geef je aan honden vanaf 10 tot en met 30 kilogram en de Smølke Adult Maxi geef je aan honden met een lichaamsgewicht van meer dan 30 kilogram. Smølke is de beste keuze als je graag in dezelfde prijsklasse als Selection Croc wilt blijven!

De budget keus - Happy Life Essentials

Dezelfde grootte zak voor een goedkopere prijs; het hondenvoer van Happy Life. Bij dit budget hondenvoer krijgt je hond precies wat hij nodig heeft, maar dan voor een kleiner prijsje dan bij Selection Croc. Deze licht verteerbare maar smakelijke brok zorgt voor een evenwichtige maaltijd met de voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft. Happy Life Essentials is de beste keuze als je goedkoper hondenvoer wilt geven.

De beste prijs/kwaliteit verhouding - Fokker

Voor de beste prijs/kwaliteit verhouding kan je voor Fokker gaan. Fokker kan je, net als Selection Croc, in een zak van 20 kilogram krijgen. De prijs per kilo is net een beetje meer dan bij de budget keus Happy Life Essentials, maar je hoeft per portie bijna 20% minder hondenvoer te geven. Je haalt daarom het meeste uit de zak! Fokker is de beste keuze als je de beste prijs/kwaliteit verhouding zoekt.

Wisselen van hondenvoer

Wil je van de één op de andere dag wisselen van hondenvoer? Pas op dat je hond geen spijsverteringsproblemen krijgt! Dunne poep of diarree kunnen gemakkelijk voorkomen worden door geleidelijk van hondenbrokken te wisselen. Geef tijdens alle maaltijden van de verschillende dagen de volgende porties:

  • Dagen 1 en 2: Alle maaltijden moeten bestaan uit ¼ nieuw hondenvoer en ¾ huidig hondenvoer.
  • Dagen 3 en 4: Alle maaltijden moeten bestaan uit ½ nieuw hondenvoer en ½ huidig hondenvoer.
  • Dagen 5 en 6: Alle maaltijden moeten bestaan uit ¾ nieuw hondenvoer en ¼ huidig hondenvoer.
  • Vanaf dag 7: Volledig over naar het nieuwe voer.

Wil je meer tips tijdens het wisselen? Lees hier ons adviesartikel over het wisselen van hondenvoer!

Aanhoudende problemen tijdens het wisselen van hondenvoer

Merk je dat je hond niet goed reageert op het nieuwe hondenvoer? Ga terug naar het oude hondenvoer en probeer het opnieuw. Mocht je hond het hondenvoer na een tweede poging nog niet goed kunnen verteren? Probeer dan een andere, nieuwe hondenvoeding. Mochten de klachten nog blijven, ook al heb je andere voedingen geprobeerd? Neem dan contact op met een dierenarts zoals de Vets Place dierenarts.

Selection Croc: wat is het en waarom gaat het weg?

Doordat de Selection Croc hondenbrokken bijdragen aan de complete gezondheid van je hond, is dit voer voor iedere volwassen hond te gebruiken. Heb je meerdere honden met verschillende behoeftes? Dan leverde Selection Croc aan iedere hond alle voedingsstoffen die hij nodig heeft. Daarnaast gaan de grote verpakkingen van 20 kg lang mee, wat vooral handig in gebruik is voor iemand met grote honden of veel honden. Heb je een kleinere hond? Ook dan kan je Selection Croc gebruiken vanwege de lange houdbaarheid in de zak of voerton.
Ondanks dat de Selection Croc een geliefd product is, stopt de productie van deze hondenvoeding. Wij kunnen Selection Croc simpelweg niet meer aanbieden, maar hopelijk kun je een hondenleven lang aan de slag met één van de bovenstaande alternatieven!

Back to top