• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Nestkast

Bij Pets Place hebben wij een ruime keuze aan nestkasten voor insecten. Het kastje geeft insecten een schuilplaats en een plek om zich te kunnen voortplanten. Begin vandaag nog met vergroenen en doe de insecten in je tuin (en jezelf) een groot plezier!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van28producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van28producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vergroenen: een nestkast voor insecten

We zitten in een enorme klimaatcrisis. Het is daarom van het grootste belang dat we snel gaan verduurzamen en vergroenen. Je kan voor hele grote stappen gaan, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Maar je kan ook vergroenen met kleine stapjes. Koop bijvoorbeeld een nestkast voor insecten.

Soorten nestkasten voor insecten

De kleinste (en goedkoopste modellen) bestaan uit een blokje, waarin gaten zijn uitgeboord. Deze zijn vooral geschikt voor solitaire (wilde) bijen. De grotere (en duurdere modellen) hebben verschillende compartimenten waar ook andere diertjes zoals spinnen, oorwurmen en vlinders in terecht kunnen. Maar er zijn ook huisjes te krijgen die specifiek voor één soort insect zijn en niet voor meerdere soorten.

Veel gestelde vragen

Waarom zou je een nestkast voor insecten kopen?

Insecten zijn heel belangrijk om ons ecosysteem in balans te houden: Zonder insecten is er geen bestuiving van planten en gewassen, zonder deze bestuiving kunnen er geen gewassen groeien en zonder voedsel kunnen wij mensen niet overleven. Het kastje geeft insecten een schuilplaats en een plek om zich te kunnen voortplanten.

Wat doet een nestkast voor insecten nou precies voor insecten?

In een nestkast voor insecten zitten uitgeboorde gaten, maar ook natuurlijke materialen zoals stro, bamboe of dennenappels. Hierin verzamelen bijen en andere insecten hun stuifmeel. Hebben ze genoeg dan leggen ze eitjes in het gat en dekken dit af. Als de jonge insecten uit de eitjes komen is het stuifmeel hun eten. Ook kunnen insecten hier een schuilplaats vinden.

Hoe hang je een nestkast voor insecten op?

Belangrijk is dat je de kastjes op een zonnige plek (het liefst de ochtendzon) ophangt, want insecten houden van warmte van de zon. Zorg ook voor een windvrije plek...bij voorkeur met veel bloemen. Je kan een kastje ophangen op maximaal 2 meter hoogte, maar een halve meter is ook prima. Heb je een apart gedeelte voor vlinders, leg daar dan wat takjes neer. De meeste huisjes zijn voorzien van een haak, waarmee je ze op kan hangen aan een schroef of spijker in de schutting. De hele kleine modellen hebben een metalen ophang lus, waarmee je ze kan ophangen. Je kan de kastjes ophangen van het voorjaar tot het najaar.

Tot slot

Een nestkast voor insecten is te krijgen in verschillende prijsklassen en in diverse modellen. Kijk op de site van Pets Place voor de details van de producten. Bepaal welk model je mooi vind en wat er binnen jouw budget past. Begin vandaag nog met vergroenen en doe de insecten in je tuin (en jezelf) een groot plezier!!!!

Back to top