• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Vogelhuis

Vogelhuis kopen? Van een vogelhuis op voet tot een vogelhuis met camera tot een nestkast voor koolmezen tot gierzwaluwen, bij Pets Place ben je aan het juiste adres! Wist je dat een vogelhuis groot plezier geeft? Urenlang kunnen kijken en luisteren naar tuinvogels zoals koolmezen, gierzwaluwen, roodborstjes en mussen; ultiem buitenlevengevoel! Bekijk hier het assortiment aan vogelhuisjes bij Pets Place!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1Product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1Product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vogelhuis op voet tot een vogelhuis met camera

Welk vogelhuisje moet je kopen? Dat verschilt per vogelsoort! Elke tuinvogelsoort heeft een specifieke wens voor de maat van het vogelhuis, maar ook hoe ver de vogelhuisjes uit elkaar (of bij elkaar) moeten zijn. 

Nestkastje koolmees

De koolmees is een zogeheten holenbroeder. Een vogelhuisje voor koolmeesjes is een nestkastje dat speciaal is ontworpen voor deze vogelsoort. De perfecte nestkast voor een koolmees heeft een vliegopening van 32 millimeter en heeft een buitenmaat van 12 centimeter x 12 centimeter x 26 centimeter.

Nestkast gierzwaluw

De gierzwaluw is een zogeheten koloniebroeder en zoekt een plek om te broeden onder dakgoten en dakpannen. Deze plekken zijn niet ideaal, vooral tijdens de warme zomermaanden zijn dakpannen geen fijne plek. Een vogelhuisje voor gierzwaluw is een nestkastje dat speciaal is ontworpen voor deze vogelsoort. De perfecte nestkast voor een gierzwaluw heeft een vliegopening van 6 centimeter in de vorm van een halve maan, heeft een buitenmaat van 50 centimeter x 17 centimeter x 23 centimeter en dient opgehangen te worden op minimaal 3 meter hoogte.

Nestkast roodborst

De roodborst zoekt een vogelhuisje dat speciaal is ontworpen voor deze vogelsoort. De perfecte nestkast voor een roodborst heeft een grote vliegopening 10 centimeter. Een vogelhuis met zo’n grote opening heet halfhol. De perfecte buitenmaat voor het vogelhuisje van de roodborst is en heeft een buitenmaat van 10 centimeter x 10 centimeter x 15 centimeter. Deze vogelhuisjes hoeven niet hoog gehangen te worden, want op een hoogte van 1,5 meter tot 2,5 meter hoogte is prima voor deze vogelsoort.

Nestkast mus

Mussen broeden, anders dan veel andere vogels, samen met meerdere soortgenoten. Het zijn sociale vogels, dus het kan nuttig zijn om meerdere vogelhuisjes naast te plaatsen om hen de mogelijkheid te geven om in kleine kolonies te broeden. Er bestaan ook vogelhuisjes waar meerdere vogels tegelijkertijd in kunnen broeden. Het invlieggat van het vogelhuisje dient 34 millimeter te zijn.

Nestkastje winterkoninkje

Winterkoninkjes staan erom bekend dat ze hun nesten goed verbergen in dichte begroeiing, dus het kan even duren voordat ze een nestkast accepteren. De perfecte buitenmaat voor het vogelhuisje van de roodborst is en heeft een buitenmaat van ongeveer 12 centimeter x 14 centimeter x 25 centimeter met een vliegopening van 30 millimeter. Op een hoogte van maximaal 2 meter vindt de winterkoning zijn thuis.

Nestkast pimpelmees

De pimpelmees is een zogeheten holenbroeder. Een vogelhuisje voor pimpelmees is een nestkastje dat speciaal is ontworpen voor deze vogelsoort. De perfecte nestkast voor een pimpelmees heeft een vliegopening van 28 millimeter en heeft een buitenmaat van 12 centimeter x 12 centimeter x 26 centimeter.

Vogelhuis ophangen

Gaat de keuze uit naar een vogelhuis dat opgehangen moet worden? Dan moet het vogelhuis op een rustige plek gehangen worden met een vrije aanvliegroute. Zorg ervoor dat de wind zo min mogelijk direct in het vogelhuisje waait en dat het huisje niet in de volle zon staat. Een vogelhuis ophangen kan het beste gedaan worden in het najaar, want zo kan het vogelhuisje alvast getest worden door eventuele toekomstige bewoners! Wil je meerdere vogelhuisjes naast elkaar hangen? Per vogelsoort verschilt de voorkeur van de vogelsoort, want de meeste vogelhuisjes dienen minimaal 10 meter uit elkaar gehangen te worden. Zwaluwen en mussen kunnen dichter dan 10 meter van elkaar het nest hebben.

Wanneer vogelhuisje schoonmaken

Wanneer je het vogelhuisje wilt schoonmaken, dien je dat in het najaar (oktober) te doen tijdens de week van de nestkast. Doe dit niet met schoonmaakmiddelen, maar met kokend heet water, handschoenen en een bak met energie! Elk jaar dien je het vogelhuisje schoon te maken, want zo vergroot je de komst van een nieuwe vogelfamilie.

Vogelhuisjes bij Pets Place

Of je nu op zoek bent naar een voederhuis, vogelhuis op paal of een nestkast voor een specifieke vogelsoort, bij Pets Place ben je aan het juiste adres om het perfecte vogelhuisje te vinden. Met vogelhuisjes van bijvoorbeeld Wildbird, Best for Birds en Nestera heb je genoeg keuze. Kijk rond in de webshop of bezoek één van onze winkels!

Back to top