• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Grastrimmer

Een grastrimmer maakt het maaien van moeilijk bereikbare plekken met je grasmaaier heel eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan het gebied vlak om een boom heen, je komt er niet dichtbij genoeg met een gewone grasmaaier. Met het aanbod van grastrimmers bij Pets Place Boerenbond ziet je gazon er binnen no time weer stralend uit!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van59producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van59producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Grastrimmers

Met een grastrimmer kun je eenvoudig de randen van het gazon maaien, waar de grasmaaier niet goed bij kan. Denk bijvoorbeeld aan het gras om bomen heen of langs de bestrating. Ook is een grastrimmer geschikt om langer gras te maaien. Wanneer ja gras erg lang is kom je hier vaak niet meer met een gewone grasmaaier doorheen. Daarnaast kom je met een trimmer eenvoudiger door stugge begroeiing heen. Zo wordt het een stuk makkelijker om je hele gazon mooi te houden.

Soorten grastrimmers

Er zijn verschillende soorten grastrimmers die allemaal geschikt zijn voor hun eigen taak. Grastrimmers zijn grofweg te verdelen in drie soorten met elk hun eigen voor- en nadelen:

  • Grastrimmer op benzine.
  • Elektrische grastrimmer.
  • Accugrastrimmer.

Grastrimmer op benzine

Een grastrimmer op benzine is vooral geschikt voor een grote tuin of voor het grove werk. Een benzinemotor is namelijk duurder en vereist meer onderhoud. Maar de motor is ook sterker en kan het grove werk dus beter aan. Het voordeel van een benzinetrimmer is dat je niet gebonden bent aan de lengte van een snoer en dat je geen accu hoeft op te laden. Je giet er benzine in, start de motor en je kunt aan de slag. Bovendien kun je langdurig achter elkaar werken met je benzinemaaier.

Elektrische grastrimmer

Een elektrische trimmer werkt met een snoer. Deze grastrimmers zijn het goedkoopst en ze zijn lichtgewicht. De elektrische motor is minder krachtig dan een benzinemotor. Deze trimmers zijn dus vooral geschikt om gras mee te trimmen en minder geschikt voor steviger onkruid. Bovendien zijn ze vooral geschikt voor een kleiner gazon. Je kunt namelijk maar zo ver maaien als je snoer reikt. Daarnaast moet je uitkijken dat je niet per ongeluk door je snoer heen maait.

Accugrastrimmer

Voor een iets groter gazon is een grastrimmer met accu meer geschikt. Je wordt niet meer beperkt door de lengte van je snoer. Voor onhandige mensen is het ook prettig dat er geen snoer meer is om doorheen te maaien. Zorg dat je accu altijd is opgeladen, zodat je direct aan de slag kunt. Met een extra accu bij de hand kun je langer maaien, wat handig is als jouw grasveld wat groter is.

Hoe werkt een grastrimmer?

Een grastrimmer bestaat uit een of twee handvatten met een lange steel met aan het einde de snijcirkel. Door de lange steel kan je rechtop blijven staan, terwijl je het gras op de grond maait. Vaak is de trimmer ook voorzien van een draagband, die je over je schouder hangt. Zo hoeven je armen niet het hele gewicht te dragen. De meeste snijcirkels bestaan uit een draadkop. Deze kop gaat hard draaien als je de grastrimmer gebruikt. Uit de draadkop steken twee nylon draden, waarmee je het gras snijdt. Dit draad slijt langzaam, zeker als je per ongeluk iets hards raakt, zoals bestrating of een boom. Gelukkig kan je een draadspoel met draad gemakkelijk vervangen. Sommige trimmers hebben een snijblad van kunststof of van metaal. Dit is ronddraaiend mes, dat vooral geschikt is om dikkere begroeiing te maaien zoals stug gras of brandnetels en ander onkruid.

Waarvoor gebruik je een grastrimmer?

Een grastrimmer gebruik je niet om je hele gazon te maaien. Een grastrimmer maait namelijk niet gelijkmatig. Een grasmaaier is veel meer geschikt voor deze taak. Je gebruikt je trimmer om de randen van het gazon te maaien, waar de grasmaaier niet goed bij kan. Als je bomen in je gazon hebt staan, dan kan de grasmaaier daar niet dicht genoeg langs maaien. Met een trimmer kan dat wel. Ook kun je de buitenranden van het gazon eenvoudig bijwerken met een elektrische trimmer. Daarom wordt een grastrimmer ook wel een kantenmaaier genoemd. Een trimmer is ook geschikt voor een overgroeid grasveld. Als het gras te lang is voor je grasmaaier, kun je met de trimmer het lange gras afmaaien. Vervolgens kun je met een grasmaaier het gras gelijkmatiger maaien, zodat je een mooi gazon krijgt.

Veiligheid

Om de grastrimmer veilig te gebruiken, is het verstandig om de volgende veiligheidsmiddelen te gebruiken:

  • Veiligheidsbril.
  • Gehoorbescherming.
  • Lange broek.
Back to top