• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Pomp

Wanneer je een mooie vijver in de tuin wilt, dan kun je niet zonder een goede vijverpomp. De vijverpomp is verantwoordelijk dat er een stroming in het water ontstaat en hierdoor blijft de vijver gezond. Bij Pets Place vind je diverse soorten vijverpompen van het merk Superfish. Deze geavanceerde vijverpompen zorgen voor een gezonde vijver.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Filter Pomp kopen
  Superfish Pond Eco Plus E - Pompen
  3500 l/h
  5000 l/h
  8000 l/h
  10000 l/h
  Winkelvoorraad
 2. Filter Pomp kopen
  Superfish Pond Eco Plus Rc - Pompen
  5000 l/h
  10000 l/h
  15000 l/h
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

6Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarvoor dient een vijverpomp?

Een vijver brengt levendigheid in de tuin. Vooral als je kiest voor stromend water, met bijvoorbeeld een watervalletje, dan creëer je gezelligheid. Rondom de vijver ontstaan planten en water trekt insecten en tuinvogels aan. Ook voor jou is het gezellig, maar ook rustgevend om het geklater van stromend water te horen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een vijverpomp.

Een vijverpomp heeft tot doel om het water de laten circuleren. Dit is uitermate belangrijk voor de gezondheid van de vijver. In een vijver vinden er allerlei natuurlijk processen plaats, waardoor afvalstoffen zich in het water ophopen. Denk aan ammoniak, nitraat, methaan en diverse zwavelverbindingen. Door watercirculatie verdwijnen deze stoffen veel sneller en blijft het water gezond. Tevens haalt circulerend water gezonde stoffen uit de atmosfeer, zoals zuurstof en koolzuur.

Een vijverpomp om hoogtes te overbruggen

De belangrijkste reden om een vijverpomp in jouw vijver te plaatsen, is om het water gezond te houden. Maar een vijverpomp kan nog meer functies hebben. Wanneer je gebruikmaakt van een waterval, dan is een vijverpomp zeker nodig om het water te verplaatsen. Zonder vijverpomp is er geen waterval of fontein mogelijk. Gebruik je een vijverpomp enkel voor een waterval, dan profiteer je tegelijkertijd van het voordeel van circulerend water en een gezonde vijver.

Denk ook aan de filters

Een vijverpomp en filters om het water te zuivere zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vrijwel alle soorten vijverpompen hebben een filter aan boord. Zit er geen filter in de vijverpomp? Dan moet je een apart filtersysteem aanschaffen en deze verbinden met de vijverpomp. Een filtersysteem zonder vijverpomp in de vijver plaatsen is zinloos. De pomp zorgt er juist voor dat het water met kracht door de filter heen wordt gestuwd. Let er wel op dat je de filter van een vijverpomp met enige regelmaat schoonmaakt, om verstopping te voorkomen.

Een onderwater- of droogopstelling?

Bij de aanschaf van een vijverpomp, moet je weten of je kiest voor een onderwateropstelling of een droogopstelling. Het spreekt voor zich wat dit inhoudt. Bij een onderwateropstelling staat de vijverpomp op de vijverbodem of op een kleine verhoging in de vijver. Bij een droogopstelling staat de vijverpomp naast de vijver en is deze verbonden met een slang om het water op te zuigen en aan de andere kant om het water terug in de vijver te laten lopen. Welk soort vijverpomp je kiest, is afhankelijk van hoe jij de vijver wilt inrichten.

Voordelen en nadelen onderwater- of droogopstelling

Droogopstelling:

 • Voordeel: vijverpomp is gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud.
 • Nadeel: er lopen slangen in en uit de vijver.

Onderwateropstelling:

 • Voordeel: geen pomp in het zicht en minder gevoelig voor storingen.
 • Nadeel: lastiger om bij de vijverpomp te komen voor onderhoud.

De capaciteit van een vijverpomp

De capaciteit oftewel het vermogen van een vijverpomp, wordt aangegeven in het aantal liters per uur. Soms wordt het aantal liters met één cijfer weergegeven, zoals 2.000, 6.000 of 10.000. Dit houdt in dat een waterpomp deze aantallen liters per uur kan verwerken. Maar let wel op. Deze capaciteit geldt enkel voor het laten circuleren van het water. Gebruik je de vijverpomp ook om een hoogteverschil te overbruggen door middel van een waterval, dan moet je ook op de opvoerhoogte letten.

Gemiddeld kun je er vanuit gaan, dat een waterpomp die hoogteverschillen moet overbruggen, een capaciteitsverlies heeft van ongeveer 25%. Een goede waterpomp geeft altijd de opvoerhoogte aan, zodat je geen last heb van een capaciteitsverlies. Twijfel je hoeveel vermogen je moet nemen voor een vijverpomp? Ga uit dat de pomp 25 tot 50% van de totale hoeveelheid water per uur moet kunnen verpompen. Reken dus eerst uit hoeveel liter water er in jouw vijver gaat, dan kun je gemakkelijk berekenen welke capaciteit de vijverpomp moet hebben.

Het energiegebruik van een vijverpomp

Het energieverbruik van een vijverpomp is ook een punt om op te letten. Vooral in de lente en de zomer staat een vijverpomp 24 uur per dag aan en dit kan veel energie kosten. Je moet dus een energiezuinige vijverpomp kiezen. Gelukkig heeft Pets Place diverse eco-vriendelijke vijverpompen in het assortiment, die zeer weinig energie verbruiken.

Een vijverpomp kopen bij Pets Place

Ga jij een mooie vijver in jouw tuin maken? Je hoeft dan niet meer verder te kijken voor een vijverpomp. In de webshop van Pets Place vind je diverse modellen en vrijwel alle modellen zijn energiezuinig. Let goed op welke capaciteit en eventuele opvoerhoogte je nodig hebt. Na bestelling zorgen wij voor een snelle levering, zodat je de vijverpomp direct kunt plaatsen.

Back to top