• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Vijver

Een vijver geeft je tuin nét dat beetje extra. Met of zonder vissen, groot of klein: een vijver brengt je tuin tot leven! Pets Place Boerenbond heeft een ruim assortiment aan vijveraccessoires, filters, visvoer en beluchtingsproducten. Zo kun jij met gemak jouw vijver onderhouden en blijft hij jaar in jaar uit mooi om te zien. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

49-64van413producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

49-64van413producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schoon en helder

Wil je graag in je eigen tuin genieten van een mooie heldere vijver? Met een vijverfilter is het mogelijk! Behalve planten, vissen, beluchting, rotsen en grind, heeft een tuinvijver ook voldoende filtratie nodig om het water schoon en helder te houden. Bij Pets Place Boerenbond vind je vijverfilters van het merk Superfish en Cleanwater. Een vijverfilter heeft globaal gezien twee functies, biologische filtering waarbij bacteriën worden afgebroken en mechanische filtering waarmee vuil wordt opgevangen. Vuil kun je ook verwijderen met een schepnet.

Als een vis in het water

Vissenvoer voor vijvers is er in allerlei soorten en maten. Welk voer je nodig hebt hangt af van wat voor vissen je in je vijver hebt. Kleinere vissen kun je voeren met een vlokkenmengsel, maar grotere vissen zoals koi karpers kun je het beste korrels of voermixen voeren. Een goede manier om erachter te komen wanneer en hoeveel je je vissen moet voeren is met een thermometer. Hiermee meet je de exacte temperatuur van het water. Bij een hoge watertemperatuur eten vissen namelijk meer en bij een lage temperatuur neemt de voedselbehoefte af.

Vijverbeluchting is erg belangrijk, vooral voor vissen. Vissen hebben zuurstof nodig! Hoe hoger deze watertemperatuur hoe minder zuurstof er zich in het water bevindt. Om de natuur een handje te helpen is een beluchtingsset de ideale uitkomst. Ook in de wintermaanden zorgt een luchtpomp voor beweging in het water, waardoor je vijver minder kans krijgt om dicht te vriezen.

Back to top