• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Voederautomaat

Visvoer automaatVisvoer automaat

Een visvoer automaat of automatische vissen voeder kopen? Vind hier een voederautomaat voor vissen van merken als Superfish, Juwel en Eheim bij Pets Place!

Tonen als Foto-tabel Lijst

7Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Visvoer automaat bij Pets Place

Automatisering wordt steeds belangrijker en de vissen mogen natuurlijk ook niet achterblijven. De visvoer automaat is dan ook niet meer weg te denken. Een visvoer automaat wordt ook wel automatische vissen voeder, voederautomaat voor vissen, voerautomaat voor vissen, automatisch voersysteem voor vissen, voederapparaat voor vissen of vis voederautomaat genoemd. Allemaal namen voor één en hetzelfde product, namelijk een apparaat dat vissen automatisch voeren mogelijk maakt. Super praktisch, toch? Wil jij jouw vissen automatisch voeren en zoek je de beste visvoer automaat of automatische vissen voeder van merken als Superfish, Juwel en Eheim? Of zoek je andere spullen voor je aquarium? Neem dan een kijkje tussen de aquarium spullen of kom eens langs in een van onze winkels! Want Pets Place heeft het voor jou!

Waarom zou je vissen automatisch voeren?

Een visvoer automaat is een apparaat dat op bepaalde ingestelde tijdstippen voedsel in het aquarium kan vrijgeven, ook wanneer je niet thuis bent. Het is dus super handig als je een keer een weekend op pad gaat, of om welke andere reden dan ook niet thuis bent en de vissen niet handmatig kan voeren. Op deze manier komen jouw zwemmende bluppers niets tekort! Daarnaast is het ook een manier om jouw vissen een consistent dieet te kunnen bieden, omdat ze dagelijks dezelfde hoeveelheid ontvangen. 

Hoe werkt een visvoer automaat?

Er zijn verschillende visvoer automaten, maar over het algemeen hebben ze ongeveer dezelfde onderdelen en werking. Een automatische vissen voeder bestaat uit de onderstaande onderdelen;

Onderdelen van een visvoer automaat

 • De voedselopslag: De visvoer automaat bevat een capsule waarin het vissenvoer wordt opgeslagen. 
 • Systeem om tijd in te stellen: Je kunt een tijd of tijden instellen waarop de visvoer automaat vissenvoer moet vrijgeven in het aquarium. Afhankelijk van de automatische vissen voeder, het type vissenvoer en de behoefte van jouw vissen, kan je meerdere tijden op een dag instellen. 
 • Hoeveelheid instellen: Sommige visvoer automaten hebben de optie om de hoeveelheid voedsel per keer aan te passen. Op deze manier kun je de hoeveelheid voeding beter reguleren.
 • De dispenser: Op de vooraf ingestelde tijden wordt door middel van een dispenser een deel van het vissenvoer uit de voedselopslag vrijgegeven.
 • De stroomvoorziening: Een visvoer automaat wordt door middel van een stekker of batterijen van stroom voorzien. Wanneer jouw automatische vissen voeder op batterijen werkt, zorg er dan voor dat deze tijdig worden vervangen, zodat jouw vissen niet ineens zonder eten zitten.

Welk vissenvoer kan in een visvoer automaat?

De soorten voeding die in een visvoer automaat kunnen, kan verschillen per automatische vissen voeder. Het kan dus van alles zijn, zoals korrels, vlokken of tabletten. Raadpleeg hiervoor de productinformatie van de betreffende visvoer automaat.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Een automatische visvoer automaat kan zowel voor- als nadelen hebben. Onderstaand hebben we ze op een rijtje gezet, zodat jij ze tegen elkaar kan afwegen.

Voordelen van een visvoer automaat

 • Regelmatige voeding: Een visvoer automaat zorgt ervoor dat je vissen regelmatig voeding krijgen, zelfs als je niet thuis bent. Dit is handig voor mensen die erg druk zijn of regelmatig weg zijn van huis.
 • Voorkomt overvoeding: Door het instellen van de hoeveelheid voeding die per keer wordt vrijgegeven, voorkom je dat je jouw vissen te veel voert op een dag. Dit is goed voor zowel jouw vissen als de waterkwaliteit van je aquarium.
 • Consistent dieet: Door op specifieke tijdstippen een specifieke hoeveelheid voeding te geven, kun je jouw vissen een consistent dieet geven.
 • Stressvermindering: Handmatig voeren kan bij sommige vissen stress veroorzaken, bijvoorbeeld als de vissen schrikken van je handen die ineens dichterbij komen. Een automaat kan deze stress verminderen.

Nadelen van een visvoer automaat

 • Kosten: De aanschaf van een visvoer automaat of automatische vissen voeder kost meer dan het handmatig voeren van je vissen.
 • Beperkte afwisseling in voeding: Een visvoer automaat kan vaak maar één voedingstype per keer afgeven. Dit kan leiden tot verveling bij je vissen.
 • Gevoelig voor storingen: Ieder elektrisch apparaat heeft een gevoeligheid voor storingen. Dit is ook het geval bij een visvoer automaat. Denk hierbij aan mechanische storingen of het blokkeren van de voedseldispenser.
 • Batterijen vervangen: Als de visvoer automaat op batterijen werkt, zullen deze handmatig vervangen moeten worden. Anderzijds zijn visvoer automaten met een stekker weer gevoelig voor stroomuitval.

Het is niet meer te missen, zo’n visvoer automaat voor jouw lieve vinnige vissen!

Back to top