• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Vogelvoer

Vogelvoer voor parkieten, kanarie-s, papegaaien, vinken koop je bij dierenwinkel Pets Place. We hebben uitgebreid assortiment met voer voor vogels, eivoer, vogelsnacks en supplementen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

17-32van130producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Vogel Vogelvoer kopen
  Vitakraft Parkieten Premium Menu - Vogelvoer
  Normale prijs 3,79 - 17,99 3,79 - 17,99
  500 g
  1 kg
  3 kg
 2. Vogel Vogelvoer kopen
  Versele-Laga Prestige Premium Loro Parque African Parakeet Mix - Vogelvoer
  Normale prijs 8,49 - 45,95 8,49 - 45,95
  1 kg
  20 kg
 3. Vogel Vogelvoer kopen
  Versele-Laga Traditional Sport Subliem - Duivenvoer
  Normale prijs 26,69 26,69
  25 + 2.5 kg
  25 kg
 4. Vogel Vogelvoer kopen
  Versele-Laga Prestige Premium Loro Parque Australian Parakeet Mix - Vogelvoer
  Normale prijs 8,49 - 44,95 8,49 - 44,95
  1 kg
  2.5 kg
  20 kg
 5. Vogel Vogelvoer kopen
  Vitakraft Kanaries Premium Menu - Vogelvoer
  Normale prijs 4,35 - 19,95 4,35 - 19,95
  500 g
  1 kg
  3 kg
 6. Vogel Vogelvoer kopen
  Vitakraft Papegaaien Premium Menu - Vogelvoer
  Normale prijs 7,39 - 17,75 7,39 - 17,75
  1 kg
  3 kg
Tonen als Foto-tabel Lijst

17-32van130producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Iedere vogelsoort zijn eigen vogelvoer

Vogels hebben in de natuur een erg gevarieerd dieet; ze eten namelijk een breed aantal aan verschillende soorten noten en zaden. Hieruit zal het vogelvoer dan ook hoofdzakelijk uit bestaan. In sommige varianten zijn er extra ingrediënten toegevoegd. Een bekende toevoeging aan het vogelvoer is eivoer. Een andere bekende toevoeging zijn gedroogde stukjes fruit. Vooral bij papegaaien komt dit veel voor.

De grootte van de zaden en de variatie in het vogelvoer is afhankelijk van de vogelsoort waarvoor het voer bestemd is. Iedere vogelsoort heeft daarom zijn eigen vogelvoer. Bij Pets Place kun je dan ook allerlei soorten vogelvoer kopen, van de merken Versele-Laga, Beaphar en Vitakraft. Vind vogelvoer voor bijvoorbeeld één van de volgende vogelsoorten.

 • Parkieten
 • Grote parkieten / Dwergpapegaaien (Agaporniden)
 • Tropische vogels
 • Kanaries
 • Papegaaien
 • Duiven

Pellet voer voor vogels

In het wild eten vogels zaden. Daar zijn ze beperkt door het aanbod wat op dat moment beschikbaar is. Tamme vogels die als huisdier worden gehouden kunnen een stuk kieskeuriger zijn en selectief eten. Je vogel kiest vooral de lekkerste zaden, waardoor al snel een voedseltekort kan ontstaan. Pellets zijn in dat geval een alternatief. Pellets zijn geperste korrels met alle benodigde voedingsstoffen. Zo weet je zeker dat jouw vogel genoeg voeding binnenkrijgt. Verander niet zomaar van voer. Je vogel heeft namelijk tijd nodig om over te schakelen. Vul de voeding altijd aan met groente, fruit, grit en eivoer.

Eivoer

Om je vogels de juiste voedingsstoffen binnen te laten krijgen vul je de voeding aan met eivoer. Eivoer is een belangrijke bron van vitamines, sporenelementen en aminozuren en heeft een hoog proteïnegehalte. Eivoer dient twee keer in de week over het voer te worden uitgestrooid. En wanneer er jongen zijn zelfs dagelijks. De voedingswijze staat altijd op de verpakking vermeld. Ga je liever voor gemak? Kies dan vogelvoer waar het eivoer al doorheen is gemengd. Het voer dat je dan geeft is al helemaal compleet. Bij ander vogelvoer moet je ervoor zorgen dat groente, fruit, grit en eivoer wordt toegevoegd.

Niet te vergeten: vogelsupplementen

Maagkiezel is voor iedere vogel onmisbaar. Dit zijn kleine steentjes die jouw vogel opneemt en welke een lange tijd in de maag aanwezig kan blijven. Vogels die zaden eten hebben dit nodig om deze zaden te verteren in de spiermaag. Daarnaast werkt dit mee aan de kalkvoorziening van een vogel.

Ook grit heeft een maaleffect, net als maagkiezel. Het kan echter niet als vervanger van maagkiezel worden gebruikt. Grit, gemaakt van schelpen en schaaldieren, is een bron van calcium en wordt via de normale weg afgescheiden. Grit dient voor het opbouwen van het skelet en tijdens het broeden als bron voor het aanmaken van de eierschalen. Grit kan worden vervangen door sepiaschelpen of kalkblokjes. Grit en maagkiezel kan gemengd worden gegeven.

Vogelsnacks

Je kunt je vogel ook af en toe een snack aanbieden. Dit zal de band tussen jullie versterken. Bovendien is het ook nog eens grappig en leuk om je vogel lekker blij te maken met iets lekkers.

Vogelsticks

Dit is een erg populaire snack voor vogels. Deze vogelsticks bevatten o.a. een combinatie van verschillende smakelijke zaden en verschillende soorten gedroogd fruit. Deze snack wordt dan ook door veel vogels als ware traktatie gezien. Ze zijn verkrijgbaar voor verschillende soorten vogels en in verschillende smaken Je kunt ze gemakkelijk ophangen aan de spijlen van je vogelkooi.

Trosgierst

Dit is misschien wel de meest traditionele vogelsnack. Dit is ook niet zonder reden, want bijna alle vogels worden helemaal gek voor deze snack. Het is voor vogels dan ook een echte missie om zo snel mogelijk al het trosgierst op te eten. Een nadeel van trosgierst is wel dat het een puinhoop geeft.

Fruit voor je vogel

Ook zijn er verschillende soorten fruit die je aan je vogel kunt geven. Deze bevatten veel vitamines en worden vaak ook nog eens erg lekker gevonden door je vogel! Enkele fruitsoorten die je prima aan je vogel kunt geven zijn:

 • Appel
 • Banaan
 • Kiwi
 • Mandarijn
 • Sinaasappel
 • Wortel
 • Tomaat
 • Peer
 • Druif
 • Ananas
Back to top