Hamsters zijn nieuwsgierige diertjes. In de natuur zijn ze continu op ontdekkingstocht. Ze graven tunnels, klauteren zich een weg door beschutte plekjes en verzamelen natuurlijk materiaal om een nestje te bouwen. Aan jou de taak om dit gedrag te stimuleren in jouw hamsterkooi!

null

Wat is hamsterscaping?

Met hamsterscaping bouw je zelf een verrassende leefwereld vol met uitdagingen voor jouw knager! Naast een hamsterkooi, kun je ook gebruik maken van een groten glazen bak, zoals een aquarium.
 • null

  Stap 1: Kies een geschikt verblijf

  Gebruik een ruim verblijf, zoals gezegd is een glazen bak ideaal. Plaats hierin wat materiaal om te klimmen en te klauteren.

 • null

  Stap 2: Bodembedekking

  Vul de bodem met een dikke laag bodembedekking, zodat ze de mogelijkheid hebben om gangen te graven. Pas op als je zware objecten er bovenop zet. Hamsters zijn namelijk meesters in graven, maar een inschattingsfout kan de tunnel dan doen instorten. Vul het verblijf met verschillende soorten bodembedekking, zodat je verschillende soorten ondergronden na kan bootsen.

 • null

  Stap 3: Huisjes en speelgoed

  Met een grashuisje en wat natuurlijk speelgoed maak je het natuurlijke hamsterverblijf helemaal af en zal jouw knager zich niet snel vervelen. Verstop af en toe wat lekkers in of tussen deze speeltjes. Ze zullen dan aan het werk moeten om dat lekkers te bemachtigen.

 • null

  Stap 4: Laat jouw creativiteit los!

  Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een droomwereld vol verrassingen. De hamster zal het geweldig vinden en jij kan genieten van een mooi aanzicht. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor hamsterscaping? Kom dan langs in één van onze winkels! Zoek hier een winkel bij jou in de buurt.

null

Jouw hamster een luilak?

Wist je dat hamsters in de natuur kilometers kunnen lopen op zoek naar voedsel en water? Hamsters zijn voornamelijk ’s nachts actief. Terwijl jij ligt te slapen, wil de hamster graag bewegen. Om kilometers te maken mag een loopwiel dus zeker niet ontbreken!
BEKIJK HIER AL HET SPEELGOED VOOR JOUW HAMSTER