< Alle categorieën
Bronsttijd wilde dieren

Bronsttijd wilde dieren in Nederland

In het voorjaar begint de bronsttijd van veel wilde dieren in Nederland. Leer hier alles over de wilde dieren en hun jongen, zoals herten, zwijnen en egels.


Vogels in de tuin

Welke vogels bezoeken mijn tuin?

In Nederland komen er verschillende vogels in de tuin voor. Wanneer eten vogels in de tuin? En welke soorten tuinvogels komen het meest voor? Lees het hier!


Nationale tuinvogeltelling

Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling vindt elk jaar plaats. Hoe kun je meedoen aan de vogeltelling? Lees hoe je vogels in jouw tuin kunt tellen en herkennen!


influencer worden

Influencer worden doe je zo!

Hoe kan je influencer worden? Heb jij altijd al gedroomd van duizenden volgers en samenwerkingen met bedrijven? Lees hier hoe dat realiteit kan worden!


tuinvogel achter raam 2

Help! Een vogel is tegen het raam gevlogen

Lees hier wat jij zelf kan doen om een botsing tussen vogel en raam te voorkomen en wat je moet doen als er wel een vogel tegen het raam is gevlogen.


Musje

Je tuin herfstklaar maken voor dieren

Vallende bladeren en langere avonden.. Tijd om je tuin herfstklaar te maken voor dieren als egels en vleermuizen met behulp van deze 5 tips!


Waterschaal vogels

Waterschaal voor vogels: geef water aan de tuinvogels

Met water in een waterschaal krijg je sneller vogels in je tuin. Lees hier de grootste voordelen van waterschalen en hoe je de waterschaal moet onderhouden.


Vleermuizen in je tuin

Vleermuizen in je tuin

Vleermuizen in Nederland! Richt jij jouw tuin in voor vleermuizen met een vleermuizenkast? Of is een vleermuis in huis gevlogen? Check hier tips & tricks!


Meer leven in de tuin

Meer leven in jouw tuin!

Deel jouw tuin met bijen, vlinders en andere dieren. Deze zorgen voor bestuiving en voor een hoge biodiversiteit in jouw tuin.


nestkasten

Nestkastje in de tuin

Welke soorten nestkasten bestaan er en hoe hang je deze het beste op?


mini vijver tuin

Een minivijver in jouw tuin!

Met dit advies heb je in 7 stappen een leuke minivijver voor in jouw tuin!


Insecten in de tuin

Welke insecten kom je tegen in de tuin?

Er zijn heel veel soorten insecten op de wereld, vele hebben een belangrijke functie voor jouw tuin! Maar hoe lok je deze insecten nu naar je tuin?


Vlinders in de tuin

Meer vlinders in jouw tuin!

Vlinders zorgen voor bestuiving in jouw tuin. Ze zijn dus niet alleen maar mooi. Wil jij ook meer vlinders in jouw tuin? Lees dan dit advies.


Bijen in de tuin

Zo krijg je meer bijen in jouw tuin!

Wil jij meer bijen in jouw tuin? Zorg dan voor: nestmogelijkheden, bloemen die bijen aantrekken en het vermijden van neonicotinoïden.


Vetbollen maken

Zelf vetbollen maken

Lees in dit advies hoe je zelf vetbollen maakt voor de buitenvogels.


Vogel gevonden

Een jonge vogel gevonden, wat nu?!

Je hebt een vogel gevonden en weet niet wat je nu moet doen? In dit advies beantwoorden wij de 6 meest gestelde vragen.


Tuinvogels en bessen

Waarom eten tuinvogels bessen?

Tuinvogels, zoals de mees en de ekster zijn erg zelfstandige dieren. Toch kunnen wij ze helpen om het ze gemakkelijker te maken. bijv. door bessenstruiken.


Vogeltjes in de winter

Help tuinvogels de winter door

Help de vogeltjes in de winter! Tuinvogels hebben jouw hulp nodig. Geef voer, zoals strooivoer of vetbollen, op verschillende plekken & lees meer tips!


Insectenhotel maken

Hoe maak je zelf een insectenhotel?

Wil je zelf een insectenhotel maken? In dit stappenplan leer jij hoe je een eigen insectenhotel van hout bouwt voor bijen, lieveheersbeestjes en vlinders!