< Alle categorieën
Nieren en nierfalen bij honden

De nieren en nierfalen bij honden

Wanneer de nieren van je hond niet goed werken, kan er sprake zijn van nierfalen. Lees hier meer over hoe nieren werken en wat nierfalen bij honden inhoudt!


Schofthoogte hond berekenen

Schofthoogte van je hond berekenen

Een belangrijke maat om te meten, is de schofthoogte van je hond. In dit artikel lees je waarvoor je de schofthoogte nodig hebt en hoe je dit precies kunt opmeten.


Dagschema kleine hond

Dagschema van een kleine hond; puppy tot senior

Dagschema van een kleine hond: van puppy tot senior! Is jouw pup 8 of 12 weken, 6 maanden of een stuk ouder? Lees hier het dagschema gericht per leeftijd!


Puppy tanden wisselen

Puppy tanden wisselen: alles wat je moet weten!

Gaat je puppy tanden wisselen? Spannend! Lees hier alles over wanneer een puppy zijn tanden wisselt, wat de symptomen zijn, of het pijn doet en meer tips!


Dierenpaspoort hond op reis

Het dierenpaspoort; verplicht voor honden, katten en fretten

Honden, katten en fretten hebben een geldig dierenpaspoort nodig om te reizen. In dit advies lees je waar een huisdierenpaspoort aan moet voldoen.


Hond ontstoken oog

Mijn hond heeft een ontstoken oog, wat nu?

Heeft je hond een ontstoken oog? Oogontstekingen en oogproblemen komen regelmatig voor bij honden. Ontdek hoe je het kan herkennen en wat je zelf kan doen!


Oren hond

Oren van de hond

Oren van honden zijn onmisbaar. Wat te doen bij oormijt of oorontsteking? Honden hebben er last van! Oren schoonmaken helpt veel. Lees alles over de oren!


Ogen van de hond

Ogen van de hond

De ogen van een hond zijn zeer uniek. Ontdek in dit adviesartikel hoe honden de wereld zien en welke oogproblemen vaak voorkomen bij honden.


Hoeveel slaapt een puppy

Hoeveel slaapt een puppy?

Hoeveel slaapt een puppy? Een veelgestelde vraag bij nieuwe puppy eigenaren! In dit artikel krijg je antwoord op al je slaapgerelateerde puppyvragen!


Hondentrainingen

Hondentrainingen; leuk en leerzaam voor baas en beest!

Hondentrainingen volg je op een hondenschool of vereniging. In dit advies lees je alles over gehoorzaamheidstraining, agility, hondensport. speuren en meer


Puppy aan een rode riem tijdens puppycursus

Puppycursus! Wat is het en waarom moet ik dit volgen?

Tijdens een puppycursus leren puppy’s om te luisteren en socialiseren. In dit advies van Pets Place lees je alles over puppycursussen, hondenscholen en meer.


Baarmoederontsteking bij honden

Baarmoederontsteking bij honden

Baarmoederontsteking bij honden, ofwel pyometra, maakt een hond ziek en is dodelijk. Symptomen zijn sloomheid en koorts. Lees hier meer over de ontsteking.


Grasaren hond

Grasaren bij honden

In de zomermaanden liggen grasaren op de loer! Grasaren kunnen gevaarlijk zijn voor jouw hond! Lees in dit advies alles over grasaren bij honden!


dementie bij honden

Dementie bij honden

Dementie kan ook bij honden voorkomen. In dit advies geven je alle informatie over dementie en wat dit kan inhouden voor jouw trouwe viervoeter.


Hond puberteit

Je hond in de puberteit

Hond in de puberteit? Voorkom ongewenst gedrag tijdens deze periode! Lees meer over de twee fases, de leeftijd, het gedrag en duur van de puberteit.


Hond chippen

Je hond of kat chippen!

Je hond of kat chippen is erg belangrijk, ontdek in dit adviesblog waarom het zo belangrijk is en bekijk de kosten van het zetten van een chip!


Hond met hondenpuzzel

Hondenpuzzels voor volwassen honden en puppy’s

Wil jij het denkvermogen en de creativiteit van je hond stimuleren? Dan kun je jouw trouwe viervoeter uitdagen met een hondenpuzzel van Pets Place!


Ademhaling, hartslag en temperatuur van de hond

Ademhaling, hartslag en temperatuur van de hond

De ademhaling, hartslag en temperatuur van de hond geven een goed beeld van de algehele gezondheid. Benieuwd hoe je het zelf kan checken? Lees het hier!


Loopsheid hond

Loopsheid bij honden

Loopsheid bij honden komt je tegemoet wanneer je een teef hebt. Herken de voortekenen en weet wanneer je hond vruchtbaar is met dit advies van Pets Place!


vachtvoorbereiding hond pets place

Voorbereiding van de vacht van de hond voor het scheren

Het vachttype, wassen, drogen en benodigdheden zijn belangrijk voor je gaat scheren. Voorbereiding van de vacht van jouw hond voor het scheren is daarom geen overbodige luxe. Lees ons advies alles over de juiste voorbereiding.