Heb je last van mollen in de tuin? Mollen kunnen je tuin flink beschadigen. Ze vernielen het gazon met molshopen, wroeten planten los en graven gangen onder het terras waardoor dit kan verzakken.

info

Mollen zijn ook nuttige beesten

Wist je dat mollen ook heel nuttig zijn in jouw tuin? Ze maken de bodem luchtig, draineren je tuin en eten schadelijk insecten zoals slakken, engerlingen en larven van de langpootmug.

Mollen vangen in 3 stappen

Het beste moment om mollen te vangen is in het najaar, in de winter (wanneer het niet vriest) of in het voorjaar. Dan zijn mollen namelijk actief. Je kunt mollen vangen met een speciale mollenklem.

Stap 1: Egaliseer het oppervlak door molshopen dicht te maken met het losgemaakte zand. De mol zal de gebruikte gangen weer open breken. Nu weet je welke gangen actief worden gebruikt.

Stap 2: Iedere mol heeft een bepaalde routine, ze lopen elke dag op dezelfde tijd door hun gangen, bijvoorbeeld naar een drinkplaats. Wanneer je deze routine begrijpt weet je waar je de klemmen het beste kunt plaatsen.

Stap 3: Plaats de mollenklemmen in de loopgangen binnen een paar meters van de rand van het stelsel. Dus niet ergens willekeurig in het midden van een stelsel. Het liefst in de buurt van een veel bezochte plek, zoals een drinkplek. Ga voor een recht stuk van het gangenstelsel die nog niet is vertakt. Wellicht vang je meerdere mollen in deze gang.

info

Mollen zijn super sensitief

Wanneer je vallen plaatst, moet je heel voorzichtig werken. Ze voelen namelijk iedere voetstap en beweging in de grond. Wanneer ze jouw aanwezigheid voelen, vluchten ze dieper de grond in.

Mollenklemmen

BSI Mol-weg in 1 dag is een complete set die je op weg helpt een echte mollenvanger te worden. Naast 2 efficiënte mollenklemmen vind je een complete fotogids en handleiding in dit pakket met uitgebreide uitleg.

BESTEL MOLLENKLEMMEN IN ONZE WEBSHOP

Diervriendelijk mollen verdrijven

Bij Boerenbond hebben we naast mollenklemmen ook alternatieve manieren om mollen uit je tuin te krijgen. Met BSI Mollen-vrijMollen-weg of Mollen-stop kun je mollen op een diervriendelijke manier verdrijven uit je tuin.