Brits Korthaar

Home » Rassen » Brits Korthaar
brits korthaar
brits korthaar

De Brits Korthaar (British Shorthair) ziet er uit als een knuffelbare teddybeer en dat is ze ook. Het is een kat met een lief karakter en ze laat zich niet snel van de wijs brengen. Dit maakt haar geschikt als gezinskat.

Karakter van de Brits Korthaar kat

  • Vriendelijk en lief
  • Evenwichtig
  • Rustig

De Brits Korthaar heeft een evenwichtig karakter, waardoor ze zich over het algemeen voorspelbaar gedragen. Ondanks haar knuffelbare uiterlijk is het niet direct een kat die constant graag op schoot ligt, maar ze is wel graag in het gezelschap van haar baasje. Ze haalt graag een knuffel op z’n tijd, maar kan zichzelf ook goed vermaken als er voldoende speelruimte is.

Verzorging Brits Korthaar

  • Een goede opvoeding
  • Vachtverzorging
  • Regelmatige gebitsverzorging
  • Voldoende aandacht

De Brits Korthaar heeft een korte, dichte vacht. Zo nu en dan een borstelbeurt om haar loszittende haren te verwijderen wordt best gewaardeerd. In de ruiperiode kun je dit wat vaker doen.

Opvoeding Brits Korthaar

Katten kunnen wel degelijk opgevoed worden. Dus ook de Brits Korthaar. Zo wil je natuurlijk niet dat ze aan je meubels krabt. Door haar voldoende alternatieven te bieden in de vorm van krab- en klimpalen, kun je haar leren niet aan meubels te krabben. Doet ze dat wel, klap dan in je handen en zegt ‘nee’. De krabpalen inspuiten met wat catnip helpt haar begrijpen dat ze dáár juist wel aan mag krabben.

null

Gebitsverzorging Brits Korthaar

Het gebit van de Brits Korthaar is gevoelig voor tandplak. Het is dus aan te raden haar van kitten af aan te laten wennen aan een voorzichtige tandenpoetsbeurt en haar een speciale voeding te geven die rekening houdt met deze aanleg. Bekijk hier alle producten voor de beste gebitsverzorging bij je kat.

Wat vindt de Brits Korthaar leuk om te doen?

Net als elke andere kat houdt ook dit kattenras van jagen. Een hengeltje met wat veertjes eraan is dan ook gegarandeerd een succes. Haar af en toe laten werken voor haar brokjes kan ook zeker geen kwaad. Leg ze eens op verschillende hoogtes, zodat ze moet springen en bewegen voor haar voeding.

Kattenvoer Brits Korthaar

De Brits Korthaar heeft een krachtig en relatief groot lichaam. Deze spieren moeten onderhouden worden met de juiste voeding. Veel Brits Kortharen hebben daarnaast de neiging om de voeding zonder al te veel te kauwen door te slikken. De speciale voeding voor een Brits Korthaar bevat brokken die afgestemd zijn op de kaken, waarmee de kat gestimuleerd wordt om goed te kauwen.