Maine Coon

Home » Rassen » Maine Coon
Maine Coon
Maine Coon

De Maine Coon is met zijn voorkomen alleen al een bijzondere verschijning. Met een maximaal gewicht van 10 kilo is het de grootste raskat van allemaal! En dan is de Maine Coon ook nog eens heel vriendelijk…

Karakter van de Maine Coon

  • Groot, maar vriendelijk
  • Speels
  • Intelligent
  • Actief

Het kattenras is groot, maar heeft over het algemeen een rustig karakter. Deze kat vindt veel goed, maar houdt wel van een uitdaging hier of daar.

null

Wist je dat?

De Maine Coon groeit wat langer door dan een gemiddelde kat, waardoor ook de puberteit langer duurt. Hierdoor blijft ze lang speels en omdat ze behoorlijk intelligent is, houdt ze er van als ze uitgedaagd wordt.

Vanwege haar bewegelijkheid is deze kat niet zo geschikt voor op een klein appartement. De Maine Coon maakt graag een ommetje. Vanwege haar relaxte karakter, kan ze goed wennen aan een tuigje.

Verzorging van de Maine Coon

  • Vachtverzorging
  • Aandacht
  • Opvoeding
  • Voldoende ruimte en uitdaging
  • Gevoelige gewrichten

Omdat de Maine Coon een unieke vacht heeft, die wel uit drie lagen bestaat, is het van belang dat deze kat al vroeg went aan vachtverzorging. Ze moet minimaal 1 keer in de week gekamd worden om klitten in haar vacht te voorkomen.

Het ras is speels en intelligent, dus deze kat is niet tevreden met een plastic speelmuisje. Ze wordt blij van speelsessies met het baasje of van uitdagende spelletjes.

Omdat ze zo groot wordt, is het van belang dat ze leert wat wel en niet mag. Bied haar voldoende krab- en klimgelegenheid en geef een klap in je handen met een stevige ‘nee’ als ze iets doet dat niet mag.

Voeding Maine Coon

De Maine Coon wordt groot en daarom kan ze een goede voeding gebruiken die haar ondersteunt tijdens het groeien, zodat ze sterke botten en spieren krijgt. Door de grote, krachtige kaken zijn veel brokjes te klein voor de kat. Kies daarom voor een speciale voeding voor de Maine Coon, waarbij de brokjes afgestemd zijn op de wensen van deze grote kat. De juiste voeding draagt tevens bij aan een gezonde huid en vacht.

Wat vindt de Maine Coon leuk?

De kat is graag in het gezelschap van het baasje en vindt het ook leuk om samen iets te ondernemen. Er zijn intelligentiespelletjes speciaal voor katten, die deze kat leuk vindt om op te lossen. Laat haar soms werken voor haar voeding en maak eens een ommetje door de buurt!

 

null

Bekijk hier alle kattenrassen!

Wil je graag meer weten over verschillende kattenrassen? Lees dan hier verder.