Duitse Pinscher

Home » Rassen » Duitse Pinscher

Pinschers en Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Duitse Pinscher
Duitse Pinscher

Grootte Duitse Pinscher

Reu: 45-50 cm.
Teef: 45-50 cm.

Historie en gebruiksdoel Duitse Pinscher

De van oorsprong uit Duitsland afkomstige Pinscher stamt af van boerderijachtige honden die door heel Europa gehouden werden. Het leven op deze boerderijen was idyllisch maar hard. Ze mochten hun eigen kostje bij elkaar scharrelen door ratten, mollen en muizen te vangen. Ook de bewaking was (en is) bij de Duitse Pinscher in goede handen. Door hun ijverige waakdrift, sterk ontwikkelde territoriumdrift en hun wantrouwen naar vreemden zijn ze per uitstek geschikt voor deze taak.

Socialisatie en opvoeding Duitse Pinscher

Alle eigenschappen die de Duitse Pinscher zo’n fantastische hond kunnen maken, kunnen hem tevens breken. Neem de Duitse Pinscher al op vroege leeftijd mee naar buiten en laat hem uitgesproken positieve ervaringen opdoen met vreemden. Besteed ook aandacht aan afwijkende situaties, vreemde objecten, unieke geluiden, kinderen, honden, vee etc.

De opvoeding en de training van de Duitse Pinscher is niet moeilijk. De hond behoort tot de slimste exemplaren die er bestaan. De beperkende factor is meestal de baas; de Pinscher denkt vaak al een paar stappen verder dan de baas… Daarom is het belangrijk dat de hond vanaf dag 1 duidelijk begeleid wordt, restrictie kent en dat hij op strenge maar eerlijke wijze wordt opgevoed. Wissel gehoorzaamheidstraining af met het spelen van (bal)spelletjes.

Verzorging en gezondheid  Duitse Pinscher

De kortharige Duitse Pinscher heeft bijna geen vachtverzorging nodig. Een paar keer per maand kunnen de overtollige haren worden weggeborsteld met een rubberen borstel.

De Duitse Pinscher is een kerngezond ras.

Duitse Pinscher is geschikt voor:

G&g, UV-proef, VZH en Triathlon, Behendigheid, Fietsen, Joggen, speur- en reddingshondenopleiding. Vergeet niet om de Duitse Pinscher mentaal te stimuleren door hem ‘puzzeltjes’ voor te schotelen.

Let op: om te voorkomen dat hij zich ontwikkelt tot een eenpersoonshond, dient de Duitse Pinscher door het gehele gezin consequent te worden opgevoed.