Oudere honden hebben andere voeding nodig dan jonge honden. In deze video wordt uitgelegd waarom dit is en wanneer je jouw hond het best kunt laten overstappen op seniorvoer.

Wanneer gebruik je seniorenvoeding?

Bij grote honden vanaf 50 kilogram begint het verouderen vanaf de leeftijd van 5 jaar. Bij kleine honden begint dit vanaf 8 jaar. Wanneer de honden deze leeftijd hebben bereikt is het beter om over te stappen naar seniorenvoeding.

Hoe herken je een oudere hond?

Oudere honden hebben meer moeite met het opstaan uit hun mand, hun ogen worden minder en de kwaliteit van huid en vacht neemt af. Voor meer informatie over het herkennen van een oudere hond, klik je hier.

Waarom seniorenvoeding?

De kans op gezondheidsproblemen zoals hart-, en nierziekten nemen toe met het verstrijken van de jaren. Je hond zal dan ook minder bewegen. Met seniorvoeding vertraag je het ouder worden. Wacht daarom niet te lang met overstappen. Seniorvoeding bevat minder vet, fosfor en calorieën en is rijk aan vezels en eiwitten. Dit houdt de spijsvertering goed in beweging en zorgt voor stevige spieren. Dit is precies wat oudere honden nodig hebben.

BESTEL SENIOR VOEDING IN DE WEBSHOP