Honden en katten worden tegenwoordig steeds ouder! Door een goede verzorging en voeding kunnen wij langer met hen doorbrengen. Maar op een gegeven moment zal jouw huisdier toch oud worden. Je zal de veroudering merken door verandering in het lichaam en het gedrag van je dier. Waar kun je dit aan merken? En hoe kun je het beste zorgen voor jouw ouder wordende hond of kat? Lees snel verder en herken de tekenen van ouderdom!

tip

Advies op maat per huisdier

Huisdierenlandschap wordt vertegenwoordigd door onder andere honden, katten, konijnen en paarden. Wil je advies op maat voor jouw huisdier? Check hier onze adviezen over:

De tekenen van ouderdom bij een hond & kat

Herken je onderstaande tekenen bij jouw hond of kat? Dan doe je er goed aan om het voer en de activiteiten daar op aan te passen. Twijfel je over veranderingen of klachten? Dan kun je terecht bij onze winkelmedewerkers of de Vets Place klinieken.

  1. Vermoeidheid & verminderde mobiliteit
  2. Minder zicht, gehoor & eetlust
  3. Minder sociale interactie
  4. Overgewicht
  5. Meer drinken & plassen
  6. Aanpassingen in slaapritmes
  7. Verslechtering van huid & vacht
null

Wordt jouw hond of kat sneller oud?

Wist je dat het moment dat jouw dier oud wordt, voor een deel afhangt van het ras? Grotere hondenrassen worden over het algemeen sneller oud dan kleinere hondenrassen.

Voer voor oudere honden en katten

Oudere honden en katten zijn beter gebaat bij senior voer. In veel senior hondenvoer en senior kattenvoer vind je gevogelte als ingrediënt voor de benodigde eiwitten. Het voer is erg licht verteerbaar, dus gunstig wanneer jouw dier minder gaat bewegen. Voorkom nierklachten door voer te geven met een lager zout en fosforgehalte. Daarnaast wil je de spijsvertering goed op gang houden. Geef jouw dier daarom voeding met veel vezels!

BEKIJK HIER ALLE SENIOR VOEDINGEN

Kussens

Oudere dieren hebben vaker sneller last van gewrichtsproblemen. Voor deze problemen bestaan er speciale orthopedische hondenkussens. Deze kussens passen zich aan aan de vorm van de hond. Het gewicht van jouw hond wordt dan gelijkmatig verdeelt. Dit zorgt ervoor dat de druk op de wervelkolom en de gewrichten afneemt.

BEKIJK HIER ALLE KUSSENS

Supplementen

Heeft jouw oudere hond of kat een tekort aan bepaalde voedingsstoffen? Of wil je hem wat extra ondersteuning geven? Dan kun je jouw huisdier supplementen geven.

BEKIJK HIER ALLE SUPPLEMENTEN

Gezondheidscontrole van een oudere hond bij VetsPlace

In onderstaande video gaat Britt Dekker op bezoek bij onze Vets Place dierenarts om een antwoord te krijgen op de vraag: Wat houdt de gezondheidscontrole van een oudere hond in?