Wil je in het voorjaar een prachtig bloeiende tuin? Dan plant je voorjaarsbloeiende bollen van bijvoorbeeld de narcis, tulp, blauwe druif en krokus. Deze bloembollen plant je in het najaar.

Welke bloembollen bloeien in het voorjaar?

Er zijn jaarlijks twee periodes waarin bloembollen zullen bloeien, dit is in het voorjaar en in de zomer. In het voorjaar groeien de voorjaarsbloeiende bollen zoals de narcis, tulp, blauwe druif en krokus.

Wanneer plant je voorjaarsbloeiende bollen?

De bloembollen die in het voorjaar zullen bloeien koop je in het najaar. Vanaf september t/m december mag je de bollen gaan planten. Doe dit vóór de eerste nachtvorst.

Hoe moet je bloembollen planten?

Afhankelijk van de soort bloembol kan je ze op meerdere manieren planten. Je kunt ze verspreiden of als groepje bij elkaar zetten in je tuin. Ook in potten op het balkon of terras doen ze het uitstekend.

Bollenplanter

Wanneer je de bloembollen gaat planten is een bollenplanter een handig hulpmiddel. Het gat moet twee tot drie keer zo breed zijn als de bloembol. De diepte is afhankelijk van de bloembol, dit is gemiddeld 5 tot 10 cm diep. Verspreid vervolgens aarde over de bloemenbollen en geef ze na het planten voldoende water.

info

Iedere bloembol is anders

Iedere bloembol is anders, daarom is het slim om altijd even de verpakking te raadplagen voor informatie over: plant- en bloeitijd, plantdiepte en bloeihoogte van de bloembol.

Wanneer gaan de bloembollen bloeien?

De eerste bloembollen zullen in maart tevoorschijn komen. Dus wanneer je in de lente al wilt genieten van een fleurige en kleurrijke tuin, plant dan vanaf september bloembollen.

tip

Bloembollen lasagne

Lasagne beplanting is een speciale manier om bloembollen in lagen te planten. De laatbloeiers worden in de onderste laag aarde geplant en de vroegbloeiers in de bovenste lagen. Zo geniet je het hele voorjaar van bloeiende bloemen! Hoe ga je te werk? Neem drie verschillende bollen die in verschillende periodes bloeien, bijvoorbeeld bollen van de krokus, hyacint en tulp. Plant de laatbloeiers in de onderste lagen en de vroegbloeiers in de bovenste lagen. Meestal zijn laatbloeiende bollen groter dan vroegbloeiende bloembollen.

Urban Lasagne van Baltus Bloembollen

Met wat creativiteit kun je natuurlijk zelf combinaties voor je bloembol lasagne bedenken. Maar je kunt ook de Urban Lasagne pakketten van Baltus bloembollen gebruiken. Kies één van de 6 verrassende kleurencombinaties zoals de Blue Mix met blauwe druiven, hyacinten en blauw/paarse tulpen of de Yellow Mix met krokussen, narcissen en gele tulpen.

VERKRIJGBAAR IN DE BOERENBOND WINKEL