Geef je paard na zware inspanning iets extra’s

Door lange en intensieve inspanning kunnen sportpaarden via het zweten elektrolyten verliezen. Dit zijn essentiële mineralen. Bij hevige inspanning is het dan ook aan te raden om dit verlies van elektrolyten te compenseren. Om de reserve aan elektrolyten terug op peil te krijgen, kan je ervoor kiezen om je paard aan te sterken met een zoutblok of met elektrolyen.

In dit artikel lees je wat het verschil tussen deze twee is en hoe de producten van Cavalor jouw paard kunnen helpen.

Wat is het verschil tussen een zoutblok en elektrolyten?

Een zoutblok bevat alleen natrium en chloor. Een gebalanceerde mix van elektrolyten bevat daarentegen verschillende mineralen om de fitheid en het recuperatievermogen te verhogen. Cavalor Eletroliq Balance (vloeibaar) en Cavalor Electrolyte Balance (poedervorm) zijn smakelijke en uitgebalanceerde producten voor zowel pony’s, recreatiepaarden en sportpaarden. De vloeibare variant wordt over het algemeen sneller opgenomen door paarden dan de poedervorm. Allebei de varianten worden toegediend via het drinkwater.

Cavalor Electroliq Balance

Cavalor Electroliq is een supplement in een vloeibare vorm. Het wordt door veel paarden als erg smakelijk ervaren, waardoor het product goed wordt opgenomen en er vrijwel niets achter blijft in de voerbak! Hierdoor krijgt je paard snel de vitaminen binnen om de fitheid en snel herstel te kunnen garanderen. Cavalor Electroliq Balance verkopen we in een 1 liter en in een 5 liter variant.

Cavalor Electrolyte Balance

Cavalor Electrolyte is een supplement in een poedervorm. Het bevat veel vitaminen om de fitheid en herstel te garanderen. Cavalor Electrolyte Balance verkopen we in een 800 gram en in een 5 kg variant.

Wanneer geef je elektrolyten aan je paard?

Elektrolyten kun je het beste geven na de inspanning of nadat je paard hevig heeft gezweet door de hitte of door transport. Als je de elektrolyten pas een paar dagen na de zware training toedient, zul je geen effect zien.

Waarom is het belangrijk dat je paard afkoelt?