Om je paard gezond en vitaal te houden, is een goede voeding cruciaal. Van nature heeft je paard een eetpatroon waar hij zich goed bij voelt en waarmee hij alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft. Speciaal om in deze behoeftes te voorzien, heeft Mijten een assortiment krachtvoer- en ruwvoerproducten dat aansluit bij het natuurlijke dieet van je paard of pony.

Uitgebalanceerd paardenvoer

Een tekort aan voedingsstoffen kan tot gezondheidsklachten bij je paard leiden. Dit is terug te zien in een verminderde conditie, doffe vacht of gebrek aan energie. Ook overschotten in de voeding van je paard kunnen kwalijke gevolgen hebben. Het is dus belangrijk een voeding te gebruiken die de juiste verhoudingen in voedingsstoffen heeft en ingrediënten bevat die bijdragen aan de gezondheid van je paard.

In meer dan 70 jaar ervaring en gedegen onderzoek naar voeding en het verteringsstelsel van paarden, heeft Mijten veel kennis opgedaan om de juiste voeding te kunnen ontwikkelen. Niet alleen zorgen de voedingen voor een optimale gezondheid maar is ook gelet op smakelijkheid en structuur. Zo creërt Mijten een heerlijke maaltijd met de juiste grondstoffen, mineralen, vitaminen en sporenelementen. Door het hoge voedingsgehalte heeft de voeding een optimale verteerbaarheid, wat de spijsvertering ten goede komt.

Uitgebreid assortiment natuurlijk paardenvoer

Bij Pets Place vindt je nu de volgende voervianten van Mijten:

  • Mijten Optiform – een ruwvoer mengsel van grassen, planten en kruiden, verrijkt met gistbacteriën ter bevordering van de spijsvertering.
  • Mijten Herba-mix – kruidenmuesli met haver voor sportpaarden, recreatiepaarden en jonge paarden. Met een positieve invloed op het uithoudingsstelsel en de spieren.
  • Mijten Dressuur Plus – muesli met een langzame energie afgifte voor duurzame inspanningen. Ook geschikt voor zenuwachtige en vurige paarden.
  • Mijten Gerstemix – smakelijke allround muesli met spelt en gerst. Te gebruiken als compleet krachtvoer en geschikt voor alle paarden.
  • Mijten Quattro – muesli met kruidenhooi en weinig eiwitten. Geschikt voor sobere paardenrassen zoals Fjorden, Ijslanders en recreatiepaarden die snel aankomen.
  • Mijten Nova-mix – uitgebalanceerde muesli, speciaal geschikt voor eczeemgevoelige paarden en ter bevordering van een inwendig evenwicht.