Bijt jouw hond vaker in jouw kussens of bank? Blaft of jankt hij veel? Loopt hij continu achter je aan? Dit kunnen symptomen zijn van verveling. Lees in dit advies 4 tips om jouw hond bezig te houden.

1. Introduceer nieuwe en oude speeltjes aan jouw hond

Wanneer je een nieuw speeltje koopt voor jouw hond, zorg je ervoor dat alle andere speeltjes worden opgeruimd en even uit het zicht blijven van jouw hond. Wanneer je hond is uitgekeken op het nieuwe speeltje, introduceer je een oud speeltje alsof dit nieuw is. Wanneer je dit doet voelt het oude speeltje weer als nieuw voor jouw hond en zo kun je jouw hond bezig houden.

2. Speel verstoppertje met jouw hond

Verstop hondenspeeltjes in huis. Zo kan je hond lekker zoeken naar zijn favoriete speeltjes en kan jij rustig even jouw eigen dingen doen. Sommige honden zijn hier zelfs uren zoet mee! Verstop een gevulde Kong in jouw huis en je hond is nog langer afgeleid en blijft van al jouw spulletjes af.

BESTEL HIER HONDENSPEELGOED

3. Vul een kong met een mix van natvoer en brokjes

Vul een Kong met een mix van natvoer en brokjes of snoepjes zodat het allemaal plakkerig wordt van binnen. Het vullen kan met een lepel of met de hand. Door deze mix van natvoer en brokjes of snoepjes is het moeilijker voor jouw hond om de lekkernij uit de Kong te krijgen en is jouw hond wel uren zoet. Je kan ook meteen meerdere Kongs vullen en deze in de vriezer stoppen. Zo heb je voor elke dag een leuke afleiding voor jouw hond. Wanneer de Kong wordt ingevroren is het een grotere uitdaging voor jouw hond om de lekkernij uit de Kong te krijgen.

tip

Meer recepten voor in de Kong

Bekijk hier een aantal heerlijke recepten voor in de Kong, zoals een kippenpastei of een rundvleesstoofpot.

4. Speel puzzelspelletjes met jouw hond

Daag je hond uit met echte breinbrekers. Er zijn veel verschillende soorten hondenpuzzelspelletjes om jouw viervoeter actief bezig te houden. Zo houd je jouw hond niet alleen actief bezig, maar wordt ook het brein getest.

BESTEL HIER PUZZELSPELLETJES