Wanneer jouw hond last heeft van huidproblemen wil je dat hij/zij er zo snel mogelijk vanaf komt. De jeuk en rode plekken zijn vaak te zien onder de oksels, tussen de tenen en op de onderbuik. Veel huidproblemen hebben vaak een inwendige oorzaak. Zo kan je hond bijvoorbeeld allergisch worden voor bepaalde stoffen in het hondenvoer.

null

Let op!

Jeuk en rode vlekken kunnen ook veroorzaakt worden door vlooien en andere parasieten. Wees er dus zeker van dat jouw hond geen last heeft van vlooien, teken of andere parasieten. Is dit niet het geval dan kunnen de huidproblemen een inwendige oorzaak hebben.

Afvalstoffen

De lever zorgt samen met de huid voor het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam van een hond. De stoffen die de lever niet kan verwerken zijn toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, antioxidanten en bindingsmiddelen. Wanneer de lever teveel  van deze schadelijke stoffen binnen krijgt kan de lever overbelast raken en zullen de afvalstoffen in de huid worden opgeslagen.  Deze ophoping van afvalstoffen kan veel jeuk en irritatie veroorzaken. Het is daarom belangrijk om dit probleem snel aan te pakken.

Darmflora

Wanneer jouw hond last heeft van huidproblemen is er vrijwel altijd sprake van een niet-gebalanceerde darmflora. Om de darmflora weer op peil te krijgen is er een “grote schoonmaak” nodig. Tijdens deze “grote schoonmaak” wordt voor twee weken vers vlees gegeven om de darmflora weer op te bouwen. Een voorbeeld van een vers vlees product is Farm Food Fresh Pens en Hart compleet.

null
Het opbouwen van de darmflora kan alleen als er volledig vers vlees wordt gegeven. Dit betekent ook dat je geen andere brokken, snacks of resten van je eigen eten aan jouw hond voert.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom is voeding met niet teveel toegevoegde stoffen aan te raden. Farm Food is gespecialiseerd in natuurlijke voeding dat voor iedere hond geschikt is. Bijvoorbeeld Farm Food classic met rund.

BESTEL FARM FOOD IN DE WEBSHOP