Is jouw kat te zwaar? Geef je kat dan Hill’s Perfect Weight

Wist je dat bijna de helft van alle huisdieren in Europa obesitas of overgewicht heeft? Dit is dus één van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten. De belangrijkste oorzaken van overgewicht bij huisdieren zijn teveel calorieën en te weinig beweging. Daarnaast kunnen er ook andere oorzaken zijn, zoals: leeftijd, ras en bijvoorbeeld als je huisdier gecastreerd / gesteriliseerd is.

Het gevolg van overgewicht bij katten

Wist je dat slechts 20% overgewicht bij katten al kan leiden tot een aanzienlijk hoger risico op andere gezondheidsproblemen? Dit geldt o.a. voor huidaandoeningen, artritis en verminderede mobiliteit, diabetes en aandoedingen aan de urinewegen. Het is dus belangrijk om overgewicht te voorkomen of als jouw kat dit al heeft, het overgewicht te verminderen.

Hill’s Perfect Weight

Hill’s Perfect Weight is speciaal uitgebalanceerd kattenvoer om jouw kat te helpen haar optimale gewicht te bereiken en om te zorgen dat dit gewicht wordt behouden. Het voer is nauwkeurig samengesteld uit natuurlijke ingrediënten om te zorgen dat de heerlijke smaak van kip – waar katten dol op zijn – goed uit te laten komen. Het kattenvoer bevat de juiste eiwitgehaltes en vezels. Dus ondanks dat er minder vet en calorieën in dit voer zit, zorgt dit voer er wel voor dat jouw kat een vol en verzadigd gevoel krijgt.

De voordelen van een gezond gewicht

Naast dat katten met een gezond gewicht minder vatbaar zijn voor het ontwikkelen van andere gezondheidsproblemen zijn er nog meer voordelen voor katten:

  • Ze kunnen beter rennen, springen en spelen,
  • Ze drinken meer en gaan vaker op de kattenbak (wat problemen zoals urinewegaandoeningen ook weer helpt te vorkomen),
  • Ze kunnen zichzelf makkelijker schoonhouden (waardoor ze zich ontspannen voelen en controle hebben over hun eigen omgeving),

Bewegingstips voor katten

Naast een aanpassing aan het voer, is het ook aan te raden om een te zware kat meer te laten bewegen. Vooral binnenkatten krijgen minder beweging dan katten die buiten komen. Bij Pets Place vind je een ruim assortiment aan kattenspeeltjes, die jouw kat veel speelplezier bieden. Naast de bekende speelballetjes –en muisjes vind je bij ons ook kattenspeelgoed waar je brokjes in kunt verstoppen. Zo is jouw kat actief bezig en wordt hij daarna beloond met de gezonde kattenbrokken van Hill’s! Houd er wel rekening mee dat katten van regelmaat houden. Dus probeer elke dag rond dezelfde tijd met hem of haar te spelen!

Bekijk Hill's Perfect Weight in de webshop