Kattenvoer heb je in veel verschillende varianten en in verschillende smaken. Welk kattenvoer jij je kat geeft, hangt af van wat je kat lekker vindt, wat je kat nodig heeft en waar jij een goed gevoel bij hebt. Pets Place heeft een ruim assortiment aan kattenvoer, speciaal aangepast op de voedingsbehoefte van jouw huisdier.

De basis

Het is belangrijk om je kat een complete basisvoeding te geven; dit is het voer wat je je kat dagelijks voorschotelt en waar in principe alles in zit wat je kat nodig heeft.
Je kunt hierin de keuze maken om droog- of natvoer te geven, of een combinatie van beide.

Kattenvoer is in veel verschillende soorten verkrijgbaar waarbij onder andere onderscheid gemaakt wordt in leeftijd, ras, gezondheid en of je kat speciale voedingsbehoeftes heeft.

Katten zijn erg kieskeurig als het om eten gaat, daarom is kattenvoer erg smakelijk en verkrijgbaar in verschillende heerlijke smaken. Naast het reguliere kattenvoer zijn er natuurlijk ook nog veel andere soorten voeding voor je kat, bijvoorbeeld voer speciaal voor kittens, of juist voor de senior kat. En wat kun je je kat als extra’tje geven? Hieronder geven we je advies.

Premium

Naast de normale kattenbrokjes is er ook premiumvoer voor katten. Premiumvoer is hoogwaardig kattenvoer wat net dat beetje extra geeft. Vaak zit er meer smaak aan of zitten er meer bepaalde voedingsstoffen in die belangrijk zijn voor je kat.

Leeftijdsgebonden kattenvoer

Het is verstandig om je kitten tot minimaal 6 maanden leeftijd een speciaal kittenvoer te geven. Omdat kittens snel groeien, hebben ze meer behoefte aan eiwitten en calorieën in hun voeding. Deze voeding versterkt het immuunsysteem en ondersteunt een gezonde groei.

BESTEL KITTENVOER ONLINE

Vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar kun je overwegen om over te stappen op kattenvoer voor de ‘senior’ kat. Deze kattenvoeding bevat minder energie aangezien oudere katten een lagere energiebehoefte hebben. Ook is het zo samengesteld dat het ouderdomsproblemen kan helpen voorkomen.

BESTEL SENIOR VOER ONLINE

Dieetvoer

Is jouw kat te zwaar, heeft ze een gevoelige huid of heeft ze last van haarballen? Dieetvoer is speciaal ontwikkeld om je kat te ondersteunen in haar gezondheid. Door bepaalde voedingsstoffen toe te voegen of juist weg te laten krijgt je kat precies binnen wat ze nodig heeft en help je haar gezond en vitaal te houden.

Aanvullingen op kattenvoer

Natuurlijk wil je je kat wel eens verwennen met wat lekkers, of haar wat extra’s geven. Je kunt je kat bijvoorbeeld kattenmelk geven als tussendoortje.

null

Geef katten geen normale melk of room

Ze kunnen dit namelijk slecht verdragen wat kan leiden tot diarree. Koop hiervoor dus speciale kattenmelk!

Ook kun je je kat blij maken met kattengras. Katten knagen graag aan gras en plantjes omdat ze een natuurlijke behoefte aan foliumzuur hebben. Planten in huis kunnen giftig zijn voor katten, dus knagende katten kunnen beter aan speciaal kattengras knagen. Naast melk en kattengras kun je je kat natuurlijk ook normale snacks geven. Maar geef ze niet te veel, ze kunnen er voor zorgen dat je kat te dik wordt; geef ze dus met mate!

BEKIJK ALLE SOORTEN KATTENVOER ONLINE