Kippen houden van snacks!

Kippen houden van afwisseling in het kippenvoer. Op deze pagina vind je tips om zelf een heerlijke snack voor jouw kip te maken, zodat je jouw kip tevreden houdt!

Benodigde ingrediënten

Om een eigen snack te maken voor je kippen heb je naast water de volgende 3 ingrediënten nodig:

Zo bereid je jouw kippensnack:

Neem een dagelijkse portie Versele-Laga Country’s Best Gold 4 Mash en doe dit in een bakje. Giet er water bij en meng het totdat het een papje wordt. Neem de snack Versele-Laga Country’s Best Snack Sea Mix of Garden Mix en voeg ze toe aan dit mengsel. Kook wat Versele-Laga Country’s Best Franse crips gaar en laat dit afkoelen. Voeg de afgekoelde maïs bij het mengsel. Roer en kneed alles goed door. Maak er een balletje van en leg dit in de uitloop van de kippen.

Belangrijk: maak hetzelfde aantal balletjes zoals je kippen hebt, anders kunnen kippen onderling gaan vechten. Dus heb je 6 kippen, maak dan ook 6 snackjes!

Meer weten over Versele-Laga kippenvoer?

Het kippenvoer van Versele-Laga is in verschillende varianten verkrijgbaar, zoals meel, kruimel, korrel en mix. Dus voor elk wat wils! Wil je meer weten over het Versele-Laga Country’s Best kippenvoer? Kom dan naar één van onze Pets Place winkels voor advies of lees hier meer.

BESTEL VERSELE-LAGA KIPPENVOER