Wanneer jouw kip heeft geleerd om eieren te eten, dan heeft je kip hoogstwaarschijnlijk de smaak te pakken! Het zal lastig worden om deze slechte gewoonte af te leren. Op deze pagina geven we jouw tips hoe je jouw kip dit kunt afleren.

Leer jouw kip af om eieren te eten

Tip 1: zorg voor voldoende & evenwichtige kippenvoer

Voldoende kippenvoer onderdrukt de honger en zal zorgen dat je kip minder snel de eieren zal kapot pikken. Voldoende eiwit en kalk zorgt dat het ei een sterke schaal krijgt, zodat het ei niet zo gemakkelijk kan breken. Het Versele-Laga Country’s Best Gold kippenvoer bevat alle nodige vitaminen en mineralen voor een evenwichtige voeding.

Door het toevoegen van Versele-Laga Country’s Best Grit dragen o.a. de maagkiezel, oesterschelpen en roodsteen bij aan een harde eierschaal en een goede vertering.

Tip 2: kippen zijn gek op snacks!

De Versele-Laga Country’s Best Sea Mix is een uitstekende aanvulling op de dagelijkse behoefte aan dierlijke eiwitten die ze vaak in insecten of wormen terugvinden. Deze snackmix is verrijkt met garnalen en vlokreeftjes: een heerlijke snack voor elke kip! Geef Versele-Laga Country’s Best Garden Mix ter ondersteuning van de algemene gezondheid, immuniteit en darmflora van jouw kip. De kruidenpellets bevatten o.a. oregano, tijm, knoflook en munt.

Meer weten over Versele-Laga kippenvoer?

Het kippenvoer van Versele-Laga is in verschillende varianten verkrijgbaar, zoals meel, kruimel, korrel en mix. Dus voor elk wat wils! Wil je meer weten over het Versele-Laga Country’s Best kippenvoer? Kom dan naar één van onze Pets Place winkels voor advies.

BESTEL VERSELE LAGA COUNTRY'S BEST IN DE WEBSHOP