Even voorstellen: Jolanda heeft een Ragdoll cattery Queenswood en is vanaf de geboorte van een nieuw nestje voor ons 12 weken lang gaan vloggen. Ben jij ook zo benieuwd hoe de eerste 12 weken van het leven van kittens eruit zien? Volg dan de vlogs van Jolanda waarin ze elke week de ontwikkeling van haar schattige Ragdolls aan je laat zien.

BEKIJK ALLE AFLEVERINGEN OP ONS YOUTUBE KANAAL
Bekijk aflevering 1

In deze vlog zie je wat je klaar moet leggen voor de geboorte van kittens en zie je hoe de kittens worden geboren. Benieuwd geworden?

Bekijk aflevering 2

In deze vlog leer je de kittens beter kennen en kan je ideeën achterlaten voor de namen. Benieuwd geworden? Bekijk deze vlog van Pets Place dan snel.

Bekijk aflevering 3

Het gaat goed met moeder Quattro en de kittens zijn inmiddels 2 weken oud. Ze drinken goed en hebben de oogjes ook al open. Je ziet in deze vlog ook kittens van een anders nestje.

Bekijk aflevering 4

De kittens zijn drie weken oud: ze worden steeds avontuurlijker, en spelen wat af. En groter groeien betekent ook: tijd voor een ontwormingskuur.

Bekijk aflevering 5

De kittens gaan steeds meer op avontuur buiten het nest. Ze maken kennis met de kattenbak, en krijgen voor het eerst kittenbrokjes. Maar drinken bij de moederpoes is ook nog steeds heerlijk…

Bekijk aflevering 6

Nu ze groter zijn, worden de kittens steeds avontuurlijker; de eenvoudige speelmuisjes maken plaats voor slim kattenspeelgoed, en er wordt kennis gemaakt met de krabpaal.

Bekijk aflevering 7

De kittens mogen uit de ren: er gaat een wereld voor ze open. Kennis maken met andere huisdieren, de stofzuiger en meer zorgt voor een goede socialisatie.

Bekijk aflevering 8

Kleine katjes worden groot: je ziet het jachtinstinct van de kittens als ze spelen. Het wisselen van melkgebit naar volwassen gebit maakt kattenbrokjes eten soms wat gevoelig…

Bekijk aflevering 9

Als jonge kat valt er veel te leren: hoe ga je om met de huishond? Om de kittens goed te laten wennen aan vachtverzorging, worden ze al met regelmaat gekamd…

Bekijk aflevering 10

Een spannende dag voor de kittens: ze gaan naar dierenarts Vets Place voor hun allereerste enting. De dierenarts geeft ook extra tips!

Bekijk aflevering 11

De kittens van Cattery Queenswood zijn nu 10 weken oud en dat betekent dat ze binnenkort al naar de nieuwe eigenaren gaan! In dit filmpje legt Jolanda uit wat de nieuwe eigenaren moeten doen om het huis kitten-proof te maken. Bijvoorbeeld: snoeren wegwerken en oppassen met giftige planten in huis. Kittens zijn ontzettend nieuwsgierig namelijk en gaan straks alles onderzoeken in het nieuwe huis.

Bekijk aflevering 12

De kittens zijn nu 11 weken oud, dat betekent dat ze bijna naar de nieuwe eigenaren mogen! Hoe zorg je er nou voor dat de kittens zich snel op hun gemak voelen in het nieuwe huis? Jolanda vertelt het je in deze vlog!

Bekijk aflevering 13

Heb jij meegedaan aan de winactie om namen voor de kittens te verzinnen? Dan zie je in deze vlog of je hebt gewonnen! In deze vlog wordt er ook afscheid genomen van de kittens, want ze gaan het nest verlaten.