Zit je net lekker in je tuin te genieten van het zonnetje, zoemen de wespen je om de oren en lopen de mieren over je tuintafel. Ook overlast van ongedierte of een insectenplaag? Zo kom je er met ongediertebestrijding vanaf.

Hoe bestrijd je mieren in je tuin?

Mieren kunnen erg vervelend zijn. Ze verspreiden bladluizen, verwijderen zand onder de terrastegels en dragen tig bacteriën bij zich. Bij een mierenplaag is het dus slim direct in actie te komen. Wat belangrijk is, bij het bestrijden van mieren, is dat de mieren het bestrijdingsmiddel zullen meenemen in het mierennest.

BEKIJK ALLE MIERBESTRIJDINGSPRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP

Hoe bestrijd je vliegen in je tuin?

Vrouwtjesvliegen leggen hun eitjes het liefst in mest, afval en kadavers. Een dag later komen de maden uit en tien dagen later vliegen de eerste vliegen al rond. Om te voorkomen dat de vliegen je woning binnendringen kun je een vliegenval ophangen. Doe dit een meter of tien van de woning, zodat je de vliegen niet naar de woning lokt. Ideaal rondom het huis, terras, hokken en stallen of bij afvalhopen.

BEKIJK ALLE VLIEGENBESTRIJDINGSPRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP

Hoe bestrijd je wespen in je tuin?

Wespen zijn over het algemeen nuttige dieren, maar een wespenplaag in je huis of tuin kan erg veel ongemak veroorzaken. Omdat ze van holle ruimten houden, vind je wespennesten vooral onder het dak, de dakgoot of het plafond en in spouwmuren en holle bomen.

Hoe herken je een wespennest?
Een wespennest heeft een ronde vorm en een grijzige kleur. Het nest is gemaakt van een papierachtig materiaal. Werksters leven enkele maanden en koninginnen een jaar. De koningin legt de eitjes en de werksters verzamelen voedsel voor de larven. Zij beschermen het nest en worden agressief als iets of iemand te dichtbij komt.

Wat te doen bij een wespenplaag?
Het is verstandig een groot wespennest te laten weghalen door een professioneel bedrijf. Als het om een klein nest gaat, kun je deze vroeg in de morgen of laat in de avond zelf verwijderen. Een vangzak of wespenval is de meest effectieve biologische bestrijding tegen wespen. In de vallen zit een wateroplosbare lokstof. Door hier vocht aan toe te voegen wordt de stof geactiveerd. Het zakje in de vangzak lost op en de wespen komen er direct op af. Plaats de vangzak of wespenval ver van het huis of het terras om de wespen op afstand te houden.

BEKIJK ALLE WESPENBESTRIJDINGSPRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP

Hoe bestrijd je muizen in en rond het huis?

Liggen er kleine zwarte hagelslagachtige keutels in je keukenkastjes en langs je muren, dan weet je bijna zeker dat je last hebt van een muizenplaag. Als de keutels zacht en glanzend zijn heb je te maken met een actieve muizenplaag en is het tijd om meteen in actie te komen. Er zijn verschillende manieren om muizen te vangen of te bestrijden. Bij Boerenbond hebben we allerlei producten om muizen te vangen of te weren, zoals muizengif en muizenvallen waarmee een plaag snel en effectief kan worden aangepakt.

tip

Voorkom overlast van muizen

  • Zorg voor een opgeruimde, schone omgeving, zowel in als om het huis. Muizen zijn dol op voedselresten. Bewaar afval in goed afsluitbare bakken en voorkom dat muizen in de tuin etensresten vinden.
  • Voorkom dat muizen binnen kunnen komen via openingen in muren, luchtroosters of deuren en ramen
BEKIJK ALLE MUIZENBESTRIJDINGSMIDDELEN IN ONZE WEBSHOP