Puppy’s zijn het eerste jaar van hun leven vooral druk met groeien. Ze zitten nog ‘los’ in elkaar en zijn daardoor extra kwetsbaar. Bouw alle activiteiten met je hond daarom rustig op en geef je puppy de tijd om zijn lichaam te leren kennen en te gebruiken. We geven je hieronder vijf bewegingstips.

Voor het ontwikkelen van conditie en spieren is bewegen erg belangrijk. Je kunt met je puppy regelmatig korte wandelingen maken op lage snelheid, zodat je pup de tijd krijgt om lekker te snuffelen en van alles te ontdekken.

null

Loop op verschillende oppervlakken

Lopen over verschillende oppervlakken als zand, grind, gras of door ondiep water en het stappen over takken of stenen helpen je puppy bij het ontwikkelen van zijn motoriek.

Laat je puppy nog niet zelfstandig de trap op en af lopen, draag hem zolang dat mogelijk is. Leer hem wel vast rustig traptreden op en af te gaan. Je kunt hem hierbij aan zijn halsband vasthouden en begeleiden. Ook in en uit de auto springen kan de spieren en gewrichten van een jonge hond te veel belasten.

null

Traphekjes

Traphekjes voorkomen dat je hond uit eigen beweging de trap of en af roetsjt.

Contact hebben met andere honden is voor puppy’s heel belangrijk, maar voorkom daarbij wild stoeien en achtervolgen. Dat kan er misschien leuk uitzien, maar heeft als risico dat je hondje onder de voet wordt gelopen en zich blesseert. Hard achter een bal aanrennen of abrupt remmen om een speeltje te pakken zijn ook bewegingen die je beter kunt vermijden.

null

Zoekspel

Je maakt je pup heel blij met een zoekspel naar zijn speeltje of bal!
BEKIJK HONDENSPEELTJES

Naast beweging is voldoende rust voor je puppy heel erg belangrijk. Zijn lijfje heeft tijd nodig om weer van alle inspanning te herstellen. Als je te veel met een jonge hond onderneemt, kan het zijn dat hij overprikkeld raakt en daardoor alleen maar drukker, lastiger en bijteriger wordt. Je pup is eigenlijk net een baby: jij moet duidelijk aangeven wanneer het tijd is om naar bed te gaan!

Wist je dat een hond pas vanaf een leeftijd van vijftien tot dertig maanden helemaal volgroeid en belastbaar is? Pas vanaf dat moment kun je beginnen met serieuze activiteiten als afstanden fietsen en sporten. Ook die activiteiten bouw je weer rustig op. Heb geduld. Iedere hond is weer anders, kijk goed wat jouw puppy aankan!

Goed puppyvoer

Naast bewegen is goede puppyvoeding ook erg belangrijk voor jouw pup. Lees meer over voeding voor puppy’s.

BESTEL PUPPYVOER IN ONZE WEBSHOP