Veel honden- en katteneigenaren stoppen de behandeling tegen vlooien in de winter. Maar is dit eigenlijk wel zo verstandig? Susan van Vets Place legt het je uit in deze video.

info

Voorkom een plaag

Wist je dat een paar vlooien op je huisdier al in enkele dagen tijd honderden eitjes leggen. Deze worden overal verspreid waar je huisdier komt. Je hebt dan al snel last van een plaag.

Veel honden- en katteneigenaren denken vaak onterecht dat hun huisdieren geen last hebben van vlooien in de wintermaanden. Met onze warme winters en goed verwarmde huizen kunnen vlooien makkelijk overleven. Ook in de wintermaanden zien we in de dierenartsenpraktijk steeds meer honden en katten die last hebben van vlooien, de oorzaak. Dat komt omdat veel eigenaren denken dat er in de winter geen vlooien zijn en stoppen daarom de behandeling. Voorkom vlooienproblemen door je huisdier ook in de winter goed te beschermen. Door een simpele behandeling is je huisdier wekenlang goed beschermd.

info

Aanbrengen van een vlooienmiddel

Vind jij het aanbrengen van een middel tegen vlooien lastig, geen probleem, kom dan langs bij een van onze winkels, wij helpen je graag!

Preventief bestrijden van vlooien en teken

Er zijn verschillende soorten producten te krijgen om vlooien en teken preventief te bestrijden. Zo worden deze vervelende ziektes voorkomen bij jouw dier en kan je zonder zorgen met jouw dier naar buiten. Deze preventieve producten zijn in pipetten en banden te verkrijgen.

Halsbanden

Een goede vlooien- en tekenband werkt lang en is niet schadelijk bij aanraking. De Seresto teken- en vlooienband is waterbestendig en geurloos. Deze beschermt jouw huisdier 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. Via de band worden twee stoffen verspreid over de huid en de vacht van jouw dier. Deze stoffen beschermen jouw dier tegen vlooien en teken. Cani shield is ook een vlooien- en tekenband. Deze band beschermt jouw hond voor 6 maanden tegen teken en 4 maanden tegen vlooien. Ook beschermt deze band tegen zandvliegen.

Pipetten

De vloeistof van vlooiendruppels dient tijdens de behandeling, tussen de schouderbladen van jouw huisdier, volledig te worden leeg gedrukt op de huid. Masseer dit product niet in. Het beste is zelfs als je er een tijdje vanaf blijft. Deze pipetten moeten vaker worden aangebracht, dit hangt wel af van welk merk je het pipet koopt. Advantix heeft vlooien- en tekendruppels voor honden. Advantix werkt niet alleen tegen vlooien en teken, maar ook tegen muggen, zandvliegen en stalvliegen. Ook Frontline heeft pipetjes tegen vlooien en teken, deze zijn voor katten en honden.