< Alle categorieën
Adderbeet, hond op de Veluwe

Wat moet je doen bij een adderbeet bij je hond?

Pas op voor de adderbeet! Honden (en mensen) kunnen flink last krijgen van de beet van de Vipera berus. Lees en verklein de kans op een beet van een adder!


epilepsie hond

Epilepsie hond; wat is het?

Epilepsie hond, een aandoening in de hersenen. Lees alles over wat het inhoudt en wat jij als baas kan doen voor, tijdens en na een epileptische aanval!


Yoga bij dieren

Yoga bij dieren

Yoga bij dieren, kan dat? Honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels en paarden kunnen bepaalde yoga-poses aannemen, maar wat betekenen deze houdingen?


paardenwei

Weer de paardenwei op! Waar moet je op letten?

De paarden na de winter weer op de wei? Dat vergt weidemanagement! Lees alles over het controleren van de paardenwei en over de rantsoenverandering.


Plukwandeling voor je konijnen en knaagdieren

Plukwandeling voor je konijnen of knaagdieren

Ga op plukwandeling voor je konijnen en knaagdieren! Pluk kruiden en planten die konijnen en knaagdieren mogen eten. Lees welke planten jouw dieren lusten!


Supplementen voor vogels

Supplementen voor vogels

Supplementen voor vogels bevorderen de gezondheid. Maar wat voor supplementen bestaan er? En voor functies hebben vitaminen en mineralen? Lees snel meer!


liksteen of likemmer

Likstenen en likemmers voor paarden en veedieren

Likstenen en likemmers zijn een goede toevoeging aan het rantsoen van je paard, schapen, geiten en rundvee. Lees hier over de verschillende likstenen!


duiven houden

Duiven houden

Wil je duiven houden? Let op: het is een intensieve hobby wat veel tijd vraagt. Lees je hier in over de benodigdheden die je nodig hebt bij duiven houden!


Parasieten bij vogels

Parasieten bij vogels

Parasieten bij vogels zorgen voor vervelende problemen . Zie je uitvallende veren of diarree? Kom in actie! Lees hier meer over bestrijding van parasieten.


Dieetvoer hond en kat

Dieetvoer voor honden en katten

Dieetvoer voor honden en katten is meer dan alleen afvallen. Met dieetvoeding kan je een dier preventief of ondersteunend helpen. Lees meer over dieetvoer!


Nazorg narcose hond, kat en konijn

Nazorg van een operatie bij je huisdier

Nazorg na narcose van een hond, kat of konijn kan even wennen zijn. Zorg voor een warme plek met rust. Lees hier waar je meer op moet letten na de operatie!


Titeren van honden en katten

Titeren van honden en katten

Titeren van honden en katten komt steeds meer voor! Maar wat is het? Kan je een pup of kitten titeren? Wat zijn voor- en nadelen van titeren? Lees verder!


Gebit paard: van gezondheidsproblemen tot tips

Gebit paard: het is de spiegel van de vertering. Maar hoeveel tanden heeft een paard? En waarom maakt een paard proppen? Lees hier meer info over het gebit!


Kippen in de vrieskou

De verzorging van jouw kippen in de vrieskou

Hoe verzorg jij jouw kuikens en kippen in de vrieskou? Warmtelampen, een goed nachthok en vetrijke voeding maken het aangenaam in de winter. Lees meer tips!


Snavel vogel

Snavel van de vogel

Elke vogelsoort heet zijn eigen snavel en snavelvorm. Benieuwd hoe de snavel van een vogel is opgebouwd en welke snavelvormen er bestaan? Lees snel verder!


Sneeuw op komst

Sneeuw op komst? Bekijk alle tips voor dier en tuin!

Sneeuw op komst! Paard, kat of hond en sneeuw kunnen samen voor pret, maar ook gevaren zorgen. Daarnaast moet je de tuin ook sneeuwvrij maken. Lees verder!


Hondenvoer insecten

Hondenvoer van insecten

Grote kans dat in steeds meer soorten hondenvoer insecten te vinden zijn! Hondenvoer op basis van insecten is hypoallergeen & duurzaam. Lees meer voordelen!


Wandelen met honden in de sneeuw

Bereid de winterwandeling voor!

Heerlijk! In een witte wereld met de honden in de sneeuw. Maar heeft jouw hond jeuk aan de poten na het wandelen? Lees alle tips en bereid goed voor!


Giftig voor konijnen en knaagdieren

Wat is giftig voor konijnen en knaagdieren?

Wankelt jouw knager of heeft hij diarree? Lees dan hier wat er giftig is voor konijnen en knaagdieren en wat je moet doen als je knager is vergiftigd!


stress bij katten

Stress bij katten

Kale plekken, veel likken en zichzelf terugtrekken zijn symptomen van stress bij katten. Lees hier tips zoals anti stress voeding voor je kat en meer!