Als je van plan bent om een pup aan te schaffen of er net één in huis hebt, zijn vlooien waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het verstandig om even stil te staan bij het voorkomen van vlooien. Dat is namelijk beter en gemakkelijk dan later een vlooienprobleem op te moeten lossen. Bij Pets Place lees je hoe je vlooien bij je pup kan voorkomen en bestrijden.

Vragen aan de fokker

Voor sommige fokkers is het vanzelfsprekend dat ze de moederhond en de pups beschermen tegen vlooien. Hierdoor vergeten ze dit soms te melden aan de nieuwbakken pupkopers. Stel dat de fokker de pups recentelijk behandeld heeft tegen vlooien? Dan hoef je nu nog even niets te doen. Het is echter wel verstandig om alvast een vlooienkam aan te schaffen. Zo kun je snel en gemakkelijk controleren of je pup bezoek heeft gekregen van vlooien.

Vlooienkam gebruiken

Met een vlooienkam kun je vaststellen of er sprake is van vlooien bij je pup. Je gebruikt deze kam namelijk om de ontlasting van vlooien op te sporen. Dit werkt als volgt:

  • Haal de vlooienkam rustig door de vacht. Begin bij de nek en werk zo naar de staart toe. Zet de kam vanaf de huid aan. Dit zorgt ervoor dat je diep genoeg in de vacht doordringt. Herhaal deze handeling een paar keer rondom het lichaam van je hond.
  • Neem een (witte) tissue en maak deze nat.
  • Houd de vlooienkam nu zo recht als mogelijk om te voorkomen dat haren en andere deeltjes uit de kam vallen.
  • Duw de vlooienkam op het natte gedeelte van de tissue en veeg de haren en andere deeltjes eraf.
  • Vouw nu de tissue dicht, wacht vijf seconden en vouw deze weer open. Als je nu roodbruin gekleurde vlekjes ziet (dit komt door het bloed in de ontlasting van de vlo) dan is er sprake van een vlooienbesmetting. Behandel je pup nu zo snel als mogelijk tegen vlooien om een heuse plaag te voorkomen.
null

Vlooien voorkomen

Door je pup preventief te behandelen tegen vlooien met bijvoorbeeld Frontline voorkom je niet alleen een vervelende vlooienplaag maar ook een lintworminfectie.  Het gebeurt namelijk maar wat vaak dat een pup een met lintwormeitjes geïnfecteerde vlo binnenkrijgt en doorslikt.

Je pup veilig behandelen tegen vlooien

Gelukkig bestaan er tegenwoordig veilige vlooienbestrijdingsmiddelen die door en door getest zijn. Een gemakkelijke manier om je pup te behandelen, is door gebruik te maken van een handmatig doseerbare spray. Een voorbeeld hiervan is Flea Free huidspray. Het grote voordeel van zo’n spray is dat je deze precies kunt doseren en direct werkt en mag bovendien gebruikt worden bij pups vanaf de leeftijd van twee dagen oud.

null

vlooien bij je pup te voorkomen

- Behandel andere huisdieren tegen vlooien voordat je pup bij je in huis komt. - Behandel je pup gelijktijdig met de andere dieren zodra hij bij je in huis is.
BEKIJK ALLE ONTVLOOI MIDDELEN IN ONZE WEBSHOP