Je gaat op vakantie en neemt mee… Je dierenvriend natuurlijk! Maar, wat heeft je hond allemaal nodig op vakantie zodat ook hij/zij lekker onbezorgd kan relaxen? Wat moet je vooral niet vergeten? Dat vind je in deze handige vakantie-checklist voor je hond!

Regels huisdieren in het buitenland

Er zijn allereerst een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je je huisdier meeneemt op vakantie. Elk land heeft namelijk andere regels, eisen of voorzorgsmaatregelen. Denk hierbij aan inentingen, muilkorven of regels voor in de auto. Je kan hiervoor terecht bij een dierenarts, bij de ambassade of bij het verkeersbureau van het betreffende land.

Zorg er ook voor dat je hond gechipt is met de juiste adresgegevens. Een vakantie is namelijk een waar avontuur voor je viervoeter, waardoor het belangrijk is om op alles voorbereid te zijn. Zo is een adreskokertje of penning verstandig om aan de halsband te hangen. Zet hierop je adresgegevens, ook die van je vakantieverblijf, en je telefoonnummer. Vergeet daarbij niet om de juiste landcode (+31) voor je nummer te zetten.

null

Hang een adreskoker aan de halsband van je huisdier

Als iemand je huisdier vindt, kan diegene door middel van de gegevens op de adreskoker gemakkelijk contact met je opnemen. Bekijk hier onze adreskokers.

Voorzorgsmaatregelen buitenland

In sommige landen is het verplicht dat je hond behandeld is tegen wormen, teken en vlooien. Vergeet daarnaast niet een tekentang mee te nemen. Het is verstandig om bij je dierenarts navraag te doen over een eventuele verhoogde kans op ziektes voor je hond in het desbetreffende vakantieland. Zo is het in sommige EU landen verplicht dat je hond een rabiës inenting krijgt (minimaal 21 dagen voor vertrek). Kijk hier voor een overzicht van de eisen van Europese landen.

PRODUCTEN TEGEN VLOOIEN, TEKEN EN WORMEN

Vakantie-checklist voor je hond

Nadat je alle voorzorgsmaatregelen en eisen hebt gecheckt, is het tijd om een koffer voor je hond in te pakken! Ook je hond heeft zo zijn eigen benodigdheden, dus is het verstandig om een lijstje te maken. Wij helpen je en hebben een vakantie-checklist samengesteld!

BESTEL ALLES VOOR JE HOND IN DE WEBSHOP
null

Neem het adres van een dierenarts mee!

Mocht er op je vakantieadres iets gebeuren met je huisdier, wil je snel bij een dierenarts kunnen zijn. Zorg er daarom voor dat je voor vertrek alvast een dierenarts in de buurt van je vakantieverblijft opzoekt. Noteer het adres en het telefoonnummer, zodat je de dierenarts altijd kan bereiken.

Voor onderweg

De Prins Nature Care worsten voor honden zijn erg handig voor onderweg. Het zijn namelijk volledige, gezonde en 100% natuurlijke maaltijden die houdbaar zijn buiten de koeling.

Deze handige, kleine verpakkingen zijn ideaal voor onderweg. Je hond kan er daarna weer even tegenaan! Ook de Renske vers gestoomde maaltijden zijn ideaal voor vakantiegaande honden! Het is handig om mee te nemen op vakantie of om op het vakantieadres te hebben. Het is ook goed te gebruiken als tijdelijke vervanger van diepvriesvoeding!

Tijdens de vakantie

Tijdens de vakantie zal je hond veel nieuwe avonturen beleven. Wanneer je hond lekker aan het spelen is, zal hij het snel warm krijgen in de hoge temperaturen van het vakantieland. Zorg er daarom voor dat je hond op tijd rust neemt en afkoelt. Lees hier hoe jouw hond heerlijk kan afkoelen.

Handig voor op de camping

Op de meeste campings moet een hond aangelijnd blijven. Om hem toch meer loop- en speelruimte te bieden, kan je een aanleglijn en een uitrollijn gebruiken. Draai deze pin in de grond en rol de uitrollijn op de ideale lengte uit. Koppel ze aan elkaar en je hond kan zich gemakkelijk verplaatsen, maar is tegelijk wel aangelijnd. Zorg er hierbij altijd voor dat er voldoende schaduwrijke plekken zijn en gebruik bijvoorbeeld een koelmat. Tijdens de koelere avonduren kan je de lekker fietsen met behulp van de beugelset van Trixie.

BESTEL ALLES VOOR JE HOND IN DE WEBSHOP