Ga je met je hond op vakantie of gezellig een paar dagen op reis? In steeds meer hotels, appartementen en vakantiehuizen zijn honden toegestaan. Maar hoe doe je dat?
Hoe zorg je er eigenlijk voor dat je hond veilig en comfortabel in de auto zit? En waar moet je rekening mee houden als je een hond meeneemt naar een hotel of vakantiehuis? Voordat je vertrekt is het belangrijk om antwoord te krijgen op deze vragen.
Je hond veilig mee op reis in de auto
Een kleine hond kun je op de grond voor de bijrijdersstoel zetten, maar echt veilig en comfortabel is dit niet. Het is erg krap en je hond zit dicht op de luchtuitlaat van de airconditioning of verwarming. Bovendien kijken de meeste honden graag naar buiten tijdens het autorijden. De beste plek om je hond te vervoeren is op de achterbank door gebruik te maken van een gordel of achterin de auto.
Hond op de achterbank
Met een hondengordel blijft je hond netjes op zijn plek zitten of liggen. Wel zo veilig als je plotseling hard moet remmen of (te) snel een bochtje neemt. Wil je de bekleding van de achterbank schoon houden? Kies dan voor een handige autobeschermingsdeken voor honden.
Hond achter in de bak
Een prima plek om je hond te vervoeren is achterin de auto. Denk ook hier aan zijn veiligheid. Maak bijvoorbeeld gebruik van een veiligheidsnet of een hondenrek. Sommige auto’s hebben sjorogen achterin. Deze kun je prima gebruiken om een hondengordel of harnas mee vast te zetten. Gebruik hiervoor een korte lijn met een stevige musketonhaak.
Hond in een bench
Een bench is de meest veilige manier om jouw hond in de auto te vervoeren. Er zijn speciale auto-benches die een schuine rand hebben zodat ze makkelijk in de auto passen. Ook is deze bench extra veilig, omdat het met een riem vast te zetten is zodat het niet door de auto heen kan schuiven. Daarnaast zijn er ook vervoersboxen met een handvat waardoor je de box makkelijk kunt optillen.
Wagenziekte
Ook honden die last hebben van wagenziekte kunnen de vakantiepret behoorlijk bederven. Een lange autorit kan het evenwichtsorgaan verstoren waardoor je hond misselijk wordt. Dit kun je gemakkelijk voorkomen met Beaphar reisfit.
Je hond mee naar een hotel of vakantiehuis
Gezellig een paar dagen samen met je hond naar een hotel of een vakantiehuis? Ook in ons Lief Dier magazine (gratis in onze winkels) vind je regelmatig een scherpe aanbieding. Houd er rekening mee dat honden zich anders kunnen gedragen zodra ze in een andere omgeving zitten. Sommige honden kunnen wat onrustig of onzeker zijn. De kans is dan erg groot dat ze blaffen of slopen zodra je de hond eventjes alleen op de kamer laat.
Kamperen met je hond?
Ben je van plan om jouw hond mee te nemen naar de camping? Bereid je dan goed voor, zodat je een ongestoorde vakantie tegemoet gaat. Je kan trouwens ook hele grappige spelletjes met je hond doen op de camping! In dit artikel geven we je leuke tips om er een top vakantie met je hond van te maken!
Hondenvoer op vakantie
Neem voor de zekerheid wat extra snacks mee
Een lange autorit kan voor ons al zwaar zijn, maar dat geldt voor een hond ook. Lang stilzitten, onverwachts een bocht of wagenziekte helpen allemaal niet mee. Stop daardoor regelmatig om allebei de benen te strekken. Het kan helpen om je hond dan ook even te belonen of tot rust te krijgen met hun favoriete snack! Al moet je met wagenziekte natuurlijk niet teveel geven. Bekijk de vakantie-checklist om niks te vergeten op vakantie.
Natvoeding als alternatief voor diepvries
Voor mensen die diepvriesvoeding aan hun hond geven, brengt de vakantieperiode vaak uitdagingen met zich mee. Diepvriesvoeding bevat rauw vlees en moet daardoor altijd bevroren zijn geweest voordat je het je hond geeft. Een goed alternatief hiervoor zijn natvoedingen van bijvoorbeeld Prins, Renske, Smølke of Farm Food. Deze producten bevatten een hoog percentage vlees of vis en zijn buiten de koelkast te bewaren. Ideaal dus voor op vakantie!
Denk ook aan het water voor je hond en dan niet alleen onderweg maar ook op je vakantiebestemming. Met name in de zuidelijke landen is water gechloreerd en veel honden kunnen daar niet zo goed tegen. Onze eigen hond had aanvankelijk een niet te behandelen diarree, totdat we de tip kregen dat het waarschijnlijk van het water kwam. Vanaf dat moment hebben we haar flessenwater gegeven en de diarree stopte