Om vlooien en teken bij je huisdier te bestrijden kun je gebruik maken van een pil maar ook van een vloeistof in de nek. Dit wordt ook wel een spot-on genoemd. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? In deze video legt Susan van Vets Place je het verschil aan je uit.

Vlooien en teken hebben bloed nodig om te overleven, dat is erg vervelend. Wanneer ze het bloed van jouw hond of kat opzuigen, kunnen ze verschillende ziektes overbrengen en veroorzaken ze veel jeuk.

Welke middelen bestaan er tegen vlooien en teken?

Er bestaan veilige middelen die jouw huisdier kunnen beschermen tegen vlooien en teken. Veelgebruikte methodes zijn het geven van een pil en het aanbrengen van vloeistof in de nek, ook wel een spot on genoemd. Maar wat is nu het verschil tussen een pil en een spot-on?

Een pil

De werkzame stof van een pil verspreidt zich via de bloedbaan, dit betekent dat vlooien en teken eerst moeten bijten om ermee in aanraking te komen. Het bijten kan voor een allergische reactie zorgen die voor erg veel jeuk zorgt. En er kunnen ziekteverwekkende bacteriën worden overgedragen.

Spot-on

De spot-on wordt uitwendig aangebracht. De werkzame stof verspreidt zich via het huidvet over de gehele vacht. Vlooien en teken die in aanraking komen met de werkzame stof willen zo snel mogelijk weg en zullen in de omgeving doodgaan. In de meeste gevallen heeft de vlo of teek zich niet vastgebeten in de huid en zal er ook geen speeksel of ziekteoverdracht zijn.

Het aanbrengen van de spot-on

Het aanbrengen van een spot-on is heel eenvoudig. De inhoud van de pipet kan je het beste verdelen over de rug op plaatsen waar je huisdier niet bij kan. Was je huisdier een paar dagen voor en na de behandeling niet, zodat de werkzame vloeistof zich makkelijk over het huidvet kan verspreiden.

BEKIJK HIER ALLE PRODUCTEN TEGEN VLOOIEN EN TEKEN
null

Meer informatie over vlooien en teken

Wil jij meer informatie over vlooien? Klik dan hier. Wil jij meer informatie over teken? Klik dan hier.