Vet is een belangrijke energiebron voor vogels. In de koude maanden van het jaar gebruiken vogels veel energie om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Maar ook het bouwen van nesten, het broeden van eieren en het voeren van de jongen in het voorjaar vereist calorierijke voeding. De onderstaande vetproducten bevatten veel calorieën en zijn daardoor uitstekend om vogels bij te voeren.

Voornamelijk in de koude wintermaanden kan pindakaas een goede aanvulling zijn als voedselbron. Pinda’s bevatten veel calorieën en zijn erg voedzaam. Wist je dat de pindakaas die wij op ons brood smeren teveel zout bevat voor vogels? Daarom wordt de speciale vogelpindakaas zonder zout gemaakt.

Vogelpindakaas met meelwormen geeft naast energie ook extra eiwit en valt daardoor het hele jaar rond in de smaak bij vogels.

De pindakaaspotten van Pets Place zijn gemaakt van de beste kwaliteit:

  • Zonder toegevoegde zouten
  • Boordevol energie
  • Geschikt voor elk seizoen
  • Blijft niet aan de veren plakken

Er bestaat vogelpindakaas in verschillende smaken. Zo heb je de originele neutrale smaak, maar je hebt het ook met extra toevoegingen. Enkele varianten die wij naast de original hebben zijn: pindakaas met bosvruchten, met hagelslag, met pitjes of met insecten. Deze varianten vinden ze vaak nóg lekkerder, en maken variëren goed mogelijk!

BESTEL VOGELPINDAKAAS IN DE WEBSHOP

Vetbollen worden ook wel mezenbollen genoemd. Ze geven tuinvogels veel energie en zitten boordevol voedingstoffen. De belangrijkste ingrediënten voor vetbollen zijn zaden, ruwe as en vet.

Er zijn veel verschillende soorten mezenbollen op de markt. De ene soort en merk zijn duurder dan de andere, wij leggen je graag het verschil uit tussen goedkopere en wat duurdere varianten. Dat zit ‘m namelijk in de kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer de tuinvogels er van gaan eten! De mezenbollen van Pets Place bevatten de juiste hoeveelheden van deze ingrediënten, vergeleken met veel andere mezenbollen die goedkoper zijn. Bij ons betaal je voor de beste kwaliteit.

Het is belangrijk dat er veel vet in zit en dat er veel zaden in zetten. In veel goedkopere varianten mezenbollen zitten bijna geen zaden. Deze zijn juist belangrijk als energiebron voor je tuinvogels! Het ruwe as (mineralen) daarentegen moet zo laag mogelijk zijn. In veel goedkopere varianten is dit percentage erg hoog, wat niet goed is voor de vethardheid. De mezenbollen worden dan erg hard en hierdoor moeilijk eetbaar door vogels. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Dus wil jij het beste voor de vogels in jouw tuin? Kies dan voor de mezenvetbollen die verkocht worden bij Pets Place!

BESTEL VETBOLLEN IN ONZE WEBSHOP

Vetblokken zitten boordevol calorieën en vallen in de smaak bij vrijwel alle tuinvogels. De vetblokken kunnen gemakkelijk geplaatst worden in speciale vetblokhouders of aangeboden worden op een lage voedertafel. Sommige vogelsoorten zoals de merel of roodborst eten liever dicht bij de grond.

BESTEL VETBLOKKEN IN ONLINE

De pindacakes van Wildbird bevatten veel calorieën en zijn gemaakt van zowel plantaardige- als dierlijke vetten gecombineerd met zuiver pindameel. De onmisbare vetten en oliën kunnen ieder seizoen goed worden gebruikt door tuinvogels. De pindacakes zijn erg lekker voor: mezen, roodborstjes, vinken, boomklevers, boomkruipers, spechten en goudhaantjes.

Hoe voer je een pindacake? Je kunt hem gewoon ergens neerleggen, of ophangen aan een speciale pindacakehanger.

BESTEL PINDACAKE ONLINE