Om je rat gezond en levendig te houden, is de juiste voeding erg belangrijk. De voeding van een tamme rat bestaat uit de volgende onderdelen:

Droogvoer
Hierin zijn twee varianten: gemengde voeders en geperste korrels. Gemengde voeders bevatten allerlei granen en zaden die je rat nodig heeft. Het ziet er lekker en gevarieerd uit en ratten eten het graag. Let er wel op dat ze alles hiervan opeten, alleen dan krijgen ze alle voedingstoffen binnen die ze nodig hebben. De geperste korrels daarentegen zien er wat minder aantrekkelijk uit, maar bevatten wel alle voedingsstoffen die een rat nodig heeft. Ratten zijn omnivoren en eten bijna alles. Belangrijk is wel dat ze voldoende eiwitten binnen krijgen, koop daarom altijd rattenvoer en geen knaagdierenvoeding voor je rat.

Vers voer

Je kunt je rat ook eens verwennen met vers groenvoer, zoals groente, fruit of verse kruiden. Niet alles is even geschikt om aan je rat te geven en ze vinden ook niet alles even lekker. Je zal dus uit moeten proberen wat jouw diertje lekker vindt. Bouw de hoeveelheid vers voer geleidelijk op en geef nooit in één keer heel veel. Er zit namelijk veel vocht in deze verse producten waardoor ze snel aan de diarree kunnen raken. Haal overgebleven groenvoer en fruit uit de kooi. Dit kan gaan rotten.

Lekkernijen
Bij Pets Place zijn speciale rattensnacks te krijgen. Deze kunnen als tussendoortje gegeven worden, maar helpen ook mee om je rat sneller tam te maken. Geef hem nooit snoep, koek of chips. Hier wordt hij ziek van!

Water
Naast voeding heeft je rat natuurlijk ook drinken nodig. Geef hem iedere dag vers drinkwater. Het drinkwater kun je in een speciale drinkfles doen. Zo blijft het mooi helder en kan je rat het niet omstoten. Ratten hebben veel energie en zijn erg intelligent, daag ze ook eens uit om hun eten te zoeken.

BESTEL RATTENVOER IN ONZE WEBSHOP