Dat paarden van sociaal contact houden met andere soortgenoten wisten we al. Katten worden echter gezien als zelfstandig en kieskeurig, maar toch kunnen ze bijzondere vriendschappen aangaan met andere diersoorten.

Muizenvangers

Op de meeste maneges en paardenstallen lopen altijd wel een paar katten rond, die hun werk doen als muizenvangers. Deze muizenvangers zie je meestal lekker relaxen op een hooibaal en zullen zo nu en dan hun lijf uitstrekken om een paar muizen te vangen die af komen op rondslingerende paardenbrokken en snoepjes. Paarden hebben liever geen muizen die aan hun hooi knabbelen en zijn dus maar al te blij met onze vriendelijke muizenvangers.

Wil je meer weten over hoe je overlast van muizen kan tegengaan?
Lees dan in het artikel ‘4 tips om ongedierte op stal te weren‘ onze tips!

Sterke vriendschappen

De meeste katten zijn fan van paarden en pony’s en dit is vaak wederzijds. Er zijn een tal van verhalen bekend over sterke vriendschappen tussen paarden en katten, waarbij sommige paarden de kat zelf op hun rug laten slapen. Geef de kat eens ongelijk, wat ligt er nou zachter en warmer dan de rug of billen van een paard.

paard en kat vriendschap

Champy en Morris

In onderstaand filmpje zie je ook een bijzondere relatie tussen een paard en een kat. Het paard Champy en de kat Morris brengen hun dag graag samen door. Meestal springt Morris in een vloeiende beweging op de rug van Champy en rijden ze samen rond om de andere dieren van de boerderij te begroeten.

Omdat paarden en katten samen natuurlijk super schattig zijn willen we je onderstaand filmpje zeker niet onthouden.

Op zoek naar voeding, supplementen en accessoires voor jouw paard of pony Wij bieden een uitgebreid assortiment aan in onze webshop!

BEKIJK ONS PAARDENASSORTIMENT IN DE WEBSHOP