Een stalkat, erfhond of rondscharrelende kippen zijn natuurlijk heel gezellig. Muizen, vliegen, en andere ongedierte wil je liever niet op stal tegen komen. Met onderstaande tips houd je je stal ongediertevrij!

1. Muggen

Zorg voor schoon water! Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Zorg er dus voor dat je de waterbakken regelmatig ververst en schoonmaakt. Met warm weer is het verstandig om dit iedere dag te doen. Dit voorkomt namelijk een heleboel muggenbeten bij je paard en bij jezelf!

2. Stomme vliegen

Zeker in de warme zomermaanden kun je er niet om heen. Vliegen en andere vliegende insecten kunnen de zomerpret bederven. Met vliegenspray, vliegendeken en masker help je jouw paard of pony om minder last van vliegen te hebben. Meer tips om vliegen te weren? Lees hier onze 8 tips!

3. Help! een muis!

Waar paarden zijn, zijn muizen, waar muizen zijn, zijn katten. Het voer dat te vinden is in de paardenstal trekt muizen aan en is een ideale plek voor muizen om te overwinteren. Helemaal muisvrij zul je een stal nooit krijgen, maar het kan enorm helpen wanneer je één of meerdere stalkatten rond hebt lopen. Katten zijn echte muizenvangers en zeer geschikt om de muizenpopulatie op stal laag te houden.

Wist je dat paarden en katten bijzondere vriendschappen aan kunnen gaan?
Lees in het artikel ‘Bijzondere vriendschap tussen paard en kat‘ er meer over!

Daarnaast is het belangrijk om je paardenbrokken veilig op te bergen zodat muizen er niet bij kunnen. De voertonnen van CurTec zijn zeer geschikt om je voer op te bergen. Door de rubberen afdichting van de schroefdeksel is de ton namelijk lucht- en waterdicht.

BEKIJK CURTEC VOERTONNEN IN DE WEBSHOP

4. Katten en honden

Stalkatten (en honden) zijn ideaal om de muizen en ratten populatie op stal zo laag mogelijk te houden, maar kunnen op hun beurt ook vervelende beestjes met zich meebrengen. Zorg er dus voor dat je deze kleinere viervoeters ook regelmatig ontwormt en ontvlooit.

BEKIJK ANTI-WORM, VLO EN TEEK PRODUCTEN