Een bijtende vogel is nooit leuk. Niet voor jou, maar ook voor je vogel is het niet prettig. Er is meestal een goede reden waarom vogels van zich af bijten. Wil je weten wat de oorzaak kan zijn van het bijtgedrag van jouw vogel? Bekijk dan onze video! Één van onze medewerkers legt het je uit!

Waarom bijt mijn vogel?

Angst

Je vogel kan bang zijn en letterlijk van zich afbijten om zichzelf te beschermen. Bouw in zo’n geval het contact stap voor stap op om je vogel gerust te stellen.

De baas spelen

Het kan ook zijn dat je vogel probeert de baas te spelen. Door te bijten schrikt hij je af en zul je minder snel met je hand in de kooi gaan. Blijf hierin echter volharden en laat je zeker niet zomaar wegjagen.

Ziekte

Er kan ook sprake zijn van ziekte. Een zieke vogel wil meestal niet geaaid worden. Een goede reden om dan te bijten. In zo’n geval kan je beter contact opnemen met de dierenarts om het probleem te verhelpen.

Hormonen

Je vogel kan ook last hebben van opspelende hormonen. Dit geldt voor zowel mannetjes als voor vrouwtjes. Zodra je vogel in broedstemming komt of al eitjes heeft gelegd kan je vogel agressief gedrag vertonen. De oplossing is simpel, gun je vogel tijdelijk even rust. Je vogel zal snel weer de oude worden.

De oplossing 

Zorg er in ieder geval voor dat je vogel voldoende uitdaging krijgt door regelmatig samen met je vogel te spelen bouw je een goede band met hem op. Ook voorkom je verveling waarop de kans op afwijkend gedrag zoals bijten een stuk kleiner wordt.

BESTEL HIER VOGELSPEELGOED
null

Vogel blijft bijten

Blijft je vogel toch bijten? Kom dan eens langs in één van onze winkels. Onze vogelexperts helpen jou graag.
BEKIJK HIER ONZE WINKELS