Menu

Wisselen van hondenvoer

Sommige eigenaren kunnen maar moeilijk geloven dat hun hond het liefst een constant eetpatroon heeft. Voor ons lijkt het misschien wat saai om iedere dag hetzelfde te moeten eten maar honden denken hier toch heel anders over. Het kan soms gebeuren dat je wilt veranderen van hondenvoer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien wil je (geheel of  gedeeltelijk) overstappen van brokken naar vers vlees of juist andersom. Sommige brokken zijn namelijk prima geschikt om te combineren met vers vlees of kvv (kant en klaar vers vlees). En honden vinden zo’n ‘versvlees-dag’ helemaal niet erg! In dit artikel lees je hoe je je hond stapsgewijs kunt laten wennen aan andere hondenvoeding.

null

Wennen aan ander hondenvoer

Spijsverteringsproblemen zoals dunne ontlasting of diarree worden vaak veroorzaakt doordat de hond ziek is of stress heeft. Een andere veel voorkomende oorzaak van diarree bij pups en volwassen honden is een plotselinge verandering van voer. De beste manier om je hond te laten wennen aan andere brokken of vers vlees is door stapsgewijs van voer te veranderen.

Dag 1 en 2

Gedurende de eerste twee dagen meng je een kwart van de benodigde hoeveelheid nieuwe voeding met drie kwart van de benodigde hoeveelheid huidige voeding.

Dag 3 en 4

Tijdens deze dagen meng je het nieuwe hondenvoer met de huidige voeding waarbij je van ieder de helft van de benodigde hoeveelheid gebruikt.

Dag 5 en 6

Op deze dagen meng je drie kwart van de benodigde hoeveelheid nieuwe voeding met een kwart van de benodigde hoeveelheid huidige voeding.

Geperste of krokante brok?

Stap je over van een krokante brok naar een geperste brok of andersom? Let dan op, je kunt dan niet geleidelijk overstappen!
Een geperste brok verteert op dezelfde manier als vlees; een krokante brok niet. Het beste kun je dus direct overstappen op de andere brok. Hou je hond in dat geval wel goed in de gaten, en dan met name de ontlasting!

Het kan zijn dat je hond reageert op de verandering en hierdoor diarree krijgt. Dit mag een aantal dagen duren maar mag niet te erg worden, en moet na een aantal dagen wel weer over gaan! Is de ontlasting alleen wat zachter dan normaal? Geen probleem, dit wordt na een paar dagen vanzelf weer normaal.

Voedingsadvies bij Pets Place

Pets Place heeft het grootste assortiment hondenvoer van Nederland en tegen prima prijzen. Wil jij weten welke voeding het beste past bij jouw hond of heb je andere vragen over hondenvoer? Kom dan naar één van onze winkels voor persoonlijk voedingsadvies.

BEKIJK HET COMPLETE ASSORTIMENT HONDENVOER IN ONZE WEBSHOP