Almo Nature is het eerste bedrijf dat voedsel op de markt brengt voor honden en katten dat volledig bestaat uit pure ingrediënten. Nu hebben zij een nieuwe lijn honden- en kattenvoer uitgebracht, genaamd Almo Alternative.

Natvoer

Het Alterative natvoer, de zogenaamde “raw pack”, wordt bereid door middel van een nieuwe kookmethode. De gebruikte ingrediënten (geschikt voor menselijke consumptie) worden rauw verpakt in een pouch, en de pouch wordt vervolgens afgesloten en op ‘au brain-marie’ wijze gekookt. Au brain-marie is een kookwijze waarbij producten in een pan boven een pan met water verhit worden. Op deze manier blijven de smaken en voedingsstoffen intact. Door deze manier van koken worden er alleen geselecteerde ingrediënten gebruikt, zonder extra toevoegingen. Er wordt zelfs geen water toegevoegd.

BEKIJK ALMO ALTERNATIVE NATVOER IN ONZE WEBSHOP
null

Slim verpakt

Een zakje "raw pack" maak je op de volgende manier klaar: Allereerst knijp je in de verpakking, vervolgens meng je de inhoud (kookvocht + vlees) en tot slot schenk en serveer je de inhoud.

Veel katten zijn van nature slechte drinkers. Door dit natvoer van Almo te geven, krijgen ze extra vocht binnen. Dit kattenvoer verhoogt dus de vochtinname en ondersteunt hiermee ook de functionaliteit van de urinewegen! De raw pack is een aanvullende voeding; er moet dus wel een hoofdvoeding beschikbaar zijn.

Het verschil tussen complete en aanvullende voeding

Een complete voeding is zoals de naam al aangeeft een volledige voeding die alles bevat wat de kat nodig heeft. Hypothetisch zou de kat deze complete voeding elke dag van zijn leven kunnen eten, maar het is beter om dat niet te doen. Door elke dag hetzelfde aan te bieden krijgt de kat helemaal geen variatie. Een gevarieerd dieet heeft welzijnsvoordelen voor de kat, en daarom wordt aangeraden om af en toe een andere eiwitbron te voeren. Een zakje natvoer is hier de perfecte oplossing voor. Het natvoer is dus een aanvullende voeding, en houdt dus in dat dit niet uitsluitend gegeven mag worden. Het is dus meer bedoelt voor variatie.

BEKIJK ALMO ALTERNATIVE KATTENVOEDING IN ONZE WEBSHOP