• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Net

Sta jij graag langs de waterkant om vissen te vangen? Dan is een visnet onmisbaar voor jouw avontuur! Maar wat voor soort visnet is geschikt voor jouw manier van vissen en wat zijn de functies van de netten? Gebruik een vangnet voor het vangen van kleine visjes uit de sloot en een landingnet voor de grote vissen die je uit het water wilt halen. Bij Pets Place vind je visnetten van het merk Albatros.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van123producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hengelsport Net kopen
  Albatros Got'M Landingnet 160cm 2 Delig - Landingnet
  Normale prijs 18,85 - 21,55 18,85 - 21,55
  40x40x30 cm
  200 cm
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van123producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het visnet bepaalt welke vissen je vangt

Een visnet wordt gebruikt voor het vangen en uit het water halen van vissen. Een visnet wordt over de hele wereld gebruikt in de vissector: op zee worden er veel vissen mee gevangen en hengelsporters maken ook veel gebruik van visnetten. Maar ook hobbyvissers en sportvissers maken graag gebruik van een net om bijvoorbeeld de gevangen vis uit het water te tillen.

Verschillende soorten netten

Er zijn verschillende soort visnetten die in de sportvisserij gebruikt worden. Om het overzichtelijk te houden hebben we de netten onderverdeeld in vier categorieën, namelijk: vangnet, landingnet, leefnet en kruisnet.

Vangnet

Zoals de naam vangnet al zegt, vang je met dit net vissen. Dit visnet is voornamelijk bedoeld voor het vangen van kleine visjes in je vijver, sloot of plas. De schepnetten zijn ideaal voor kinderen om op een spelende manier te leren over de visjes en andere dieren in het water.

Landingnet

Kleine vissen kan je gemakkelijk met je hengel uit het water halen, maar wat als je een grote en zware vis aan de haak hebt geslagen? Dan kan je gebruik maken van een landingnet of schepnet! Met behulp van dit visnet haal je de grote vis gemakkelijk uit het water. Bij schepnetten wordt er onderscheid gemaakt in grootte en materialen. Als je graag op karper vist zal je bijvoorbeeld een groter net moeten hebben, karpers kunnen wel 120 centimeter lang worden en ruim 14 kilogram wegen! Sommige schepnetten hebben een rubberen coating, dit is voor als je op roofvissen vist. De coating voorkomt dat vishaken snel in je net blijven hangen en maakt het schoonmaken van het visslijm makkelijker. Hierdoor zal jouw net minder stinken!

Leefnet

Tijdens het vissen wil je soms je gevangen visjes bewaren voordat je ze weer vrij weg laat zwemmen. Bij wedstrijdvissen moet je aan het einde alle vissen laten wegen, hiervoor kan je een leefnet gebruiken. Ook als je geen wedstrijdvisser bent, maar graag je vangst bij wilt houden kan je dit visnet gebruiken. Met een leefnet bewaar je de visjes op een diervriendelijke manier. Het net heeft vaak een kokervorm en je hangt deze gemakkelijk in het water. Zorg ervoor dat het visnet diep en ver genoeg in het water hangt, hierdoor heeft je vis genoeg ruimte en zuurstof.

Kruisnet

Een kruisnet wordt ook wel een totebel genoemd en is bedoeld om snel meerdere kleine visjes mee te vangen. Je laat het visnet in het water zakken, het net zal naar de bodem gaan. Als je het kruisnet een tijdje hebt laten liggen, kan je aan een touw trekken om deze weer omhoog te halen. Alle visjes die op dat moment boven het net zwemmen zullen uit het water gevist worden. Voor een betere vangst kan je wat lokvoer boven het net strooien tijdens het wachten, hier zullen vissen op af komen!

Back to top