• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Kat

Kattenspeciaalzaak Pets Place heeft een ruim assortiment aan kattenproducten. Je bent hier aan het juiste adres als je op zoek bent naar kattenvoer, speeltjes, krabpalen, kattenbakken en verzorgingsproducten. Daarnaast kun je jouw kat extra verwennen met een nieuwe kattenmand of een lekkere snack.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van46producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. petsplace Kat kopen
  Royal Canin Veterinary Diet Urinary S/O Moderate Calorie - Kattenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 24,49 - 89,99 24,49 - 89,99
  1500 g
  3.5 kg
  7 kg
  9 kg
 2. petsplace Kat kopen
  Royal Canin Veterinary Diet Cat Hypallergenic - Kattenvoer
  Normale prijs 45,99 - 70,99 45,99 - 70,99
  2.5 kg
  4.5 kg
 3. petsplace Kat kopen
  Royal Canin Veterinary Diet Cat Anallergenic - Kattenvoer
  Normale prijs 43,99 - 71,49 43,99 - 71,49
  2 kg
  4 kg
 4. petsplace Kat kopen
  Royal Canin Veterinary Diet Sensitivity Control - Kattenvoer
  Normale prijs 29,49 - 54,99 29,49 - 54,99
  1.5 kg
  3.5 kg
 5. petsplace Kat kopen
  Royal Canin Veterinary Diet Cat Early Renal - Kattenvoer
  Normale prijs 7,29 - 48,99 7,29 - 48,99
  400 g
  1.5 kg
  3.5 kg
  6 kg
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van46producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Het aanschaffen van een kat

Het kopen van een kat brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee aangezien je nieuwe kat goed bij je gezin moet passen. Een kat hoeft niet uitgelaten te worden, maar heeft wel aandacht en verzorging nodig.

Jaarlijks belanden er duizenden katten in asiel, wat overigens één van de plaatsen is waar je je nieuwe maatje kunt aanschaffen. Wanneer je je dier bij een fokker koopt zijn er een paar tips waar je op kan letten, deze vijf tips helpen bij het herkennen van een goede fokker.
1. De moederkat is aanwezig.
2. De fokker fokt niet met meerdere kattenrassen.
3. De moeder en kittens wonen in huis.
4. De kittens worden verkocht als ze ouder zijn dan zeven weken, bij raskatten vaak pas na veertien weken.
5. De fokker is geïnteresseerd in de toekomst van het diertje.

Verschillende kattenrassen

Katten zijn er in veel kleuren en rassen te vinden, er bestaan meer dan 50 rassen die verschillen in uiterlijk, grootte en gedrag. Het meest voorkomende ras in Nederland is de Europees Korthaar, oftewel de huis-, tuin-, en keukenkat. Om te bepalen of je een Europees Korthaar of een raskat wilt, kan je jezelf de vraag stellen waarom je graag een kat wilt. Voor raskatten is de voedingsbehoefte beter te bepalen, daarom zijn er rasspecifieke kattenbrokken.

Van kitten tot volwassen kat

Voordat je nieuwe kitten bij je in huis komt, is het van belang om je huis kittenproof te maken. Om er zeker van te zijn dat je alles in huis hebt voor de komst van je nieuwe huisdier, kan je ons boodschappenlijstje gebruiken. Als je al één of meerdere katten in huis hebt is het belangrijk dat je de kitten goed introduceert.

Kitten

Je kitten vindt het erg leuk om van alles te ontdekken, maar heeft ook nog veel slaap nodig. Zorg er daarom voor dat je maatje altijd een veilige en warme plek, zoals een kattenmand, heeft waarin die zich terug kan trekken. Je nieuwe huisdier vindt het erg leuk om te spelen met kattenspeelgoed en tijdens het wisselen van de tanden kan je kat hier op kauwen.

Volwassen kat

Je kat wordt een junior genoemd met een leeftijd tussen de zes maanden en twee jaar. Tijdens deze fase zijn ze erg nieuwsgierig en gaan ze op avontuur. De meeste katten zijn na ongeveer één jaar uitgegroeid, maar er zijn zelfs rassen die doorgroeien tot hun vijfde jaar. Met een leeftijd van drie jaar wordt je kat als volwassen beschouwd. Ook dan kan je je dier nog steeds nieuwe dingen leren, je kunt ze bijvoorbeeld ongewenst gedrag af te leren of om trucjes leren met kattensnacks.

Senior kat

Wanneer de ouderdomsfase begint is afhankelijk van de leeftijd van je kat en het ras. Het is belangrijk dat je rekening houdt met je ouder wordende dier en de leefomgeving hierop aanpast. Een oudere kat heeft bijvoorbeeld meer moeite met bewegen in het algemeen, om deze te ondersteunen zou je een horizontale krabplank neer kunnen leggen.

Binnenkat of een buitenkat?

Of je kat nou altijd binnen blijft of veel naar buiten gaat, er zijn een paar basisbehoeften die je dier altijd nodig heeft. Zo moet je je kat beschermen tegen vlooien, teken en wormen. Hier zijn diverse middelen voor verkrijgbaar in onze kattenapotheek. Op regelmatige basis zal je diertje gecheckt moeten worden door een dierenarts, om hier veilig naar toe te gaan kan je gebruik maken van een vervoersbox. Je kat heeft altijd een kattenbak nodig. Het ideale aantal kattenbakken is één per kat en één extra. Wanneer je twee katten hebt, zouden drie kattenbakken het ideale aantal zijn.

Buitenkat

Een kat komt van nature graag buiten: ze jagen, doen hun ontlasting buiten en bewaken hun territorium. Om ervoor te zorgen dat je huisdier zelf kan bepalen wanneer die naar buiten en naar binnen wilt, kan je een kattenluik installeren. Kattenluiken zijn er in verschillende maten en uitvoeringen te vinden, zo heb je standaard kattenluiken maar ook kattenluiken die op een chip werken. De kattenluiken met chip voorkomen dat andere buurtkatten ook je huis in kunnen komen.

Binnenkat

Je hebt een binnenkat die niet buiten komt, dan is het verstandig om meer verrijking aan te bieden. Verrijking is het stimuleren van natuurlijk gedrag op een positieve manier, bijvoorbeeld speelgoed om het jachtinstinct te stimuleren. Katten die binnen leven bewegen op een dag minder als een kat die buiten rondloopt. Het is belangrijk dat je genoeg klim- en krabmogelijkheden hebt, zodat je huisdier niet aan je meubels of muren gaat krabben. Ook moet je dier de beschikking hebben tot voldoende rustplekken.

Back to top