Klik en klaar! Een autogordel voor honden waarborgt de veiligheid tijdens het rijden in de auto. Zo blijft de veiligheid van dat ene ritje naar het bos of de reis naar je vakantiebestemming gewaarborgd. Waar moet je op letten tijdens het kiezen en instellen van de autogordel? En hoe werkt een autogordel voor honden? Wat ook niet onbelangrijk is: is een autogordel voor honden verplicht? Met de informatie in dit adviesartikel maak je de autorit leuker en veiliger en wordt je wijzer in de wereld van veiligheidsgordels voor honden!

Is een autogordel voor honden verplicht?

Er is (nog) geen specifieke landelijke wet in Nederland die hondeneigenaren verplicht om honden een veiligheidsgordel of autogordel met harnas te laten dragen. Wel zijn er verkeerswetten voor chauffeurs die verplichten om veilig de lading, hier vallen huisdieren ook onder, te vervoeren en de lading mag niet als afleiding dienen. Gebeurt dit wel? Dan riskeer je een boete. Geschikte autoaccessoires, zoals een autogordel voor hond, autobench en autorek of -net, beschermen je hond en minimaliseren de kans op afleiding die jouw hond kan veroorzaken. Let op: in Europa zijn er verschillende landen waar het wél verplicht is om een hondengordel of autobench te gebruiken!

null

Gebruik geen normaal hondenharnas of -halsband

Zorg er altijd voor dat je een speciaal ontworpen hondengordel en -harnas gebruikt tijdens de autorit, en niet zomaar een gewoon harnas of halsband. Een gewone hondenharnas of hondenhalsband biedt mogelijk onvoldoende bescherming tijdens een auto-ongeluk.
BESTEL AUTOACCESSOIRES IN DE WEBSHOP

Welke autogordel voor mijn hond?

Kijk tijdens het instellen van de autogordel voor honden naar de lengte van de gordel, zodat de hond je niet kan bereiken of tijdens het remmen van de achterbank afvalt, en zorg ervoor dat je hond goed vastzit. Een autobeschermingsdeken voorkomt dat je hond van de bank afvalt en blokkeert de toegang om ongezien bij jou op schoot te klimmen.

null

Veilig voorin in een stoelverhoger

Gezellig en veilig voorin! De Kurgo Heather Booster Seat is een verhoogde autostoel voor je viervoeter. Met een geïntegreerde bevestigingshaak zit je hond veilig in de bakvormige stoelverhoger. Daarnaast is het makkelijk in te klappen en op te bergen en is het geschikt voor honden tot 13 kilogram. 
BESTEL KURGO HEATHER BOOSTER SEAT IN DE WEBSHOP

Hoe werkt autogordel voor honden?

Een autogordel voor honden werkt op een vergelijkbare manier als een veiligheidsgordel voor mensen, maar het is speciaal ontworpen om je hond veilig te houden tijdens het autorijden. Het doel van een hondengordel is om te voorkomen dat je huisdier door de auto beweegt en zichzelf, andere passagiers of de bestuurder in gevaar brengt tijdens een ongeval of wanneer je als bestuurder plotseling remt.

Soorten autogordels

Een hondengordel heeft een bevestigingssysteem waarmee een het aan het hondenharnas bevestigd kan worden. Dit kan een autogordel met een musketonhaak zijn (autogordel van Trixie), een autogordel met een karabijnhaak zijn (Kurgo Seatbelt Swivel Tether) of een speciaal ontworpen gesp die aan de autogordel wordt bevestigd (Trixie Universele Gordellus). De andere kant van het bevestigingssysteem wordt vastgemaakt aan de veiligheidsgordel van de auto. Dit kan in de gesp van de veiligheidsgordel worden vastgeklikt.

BESTEL AUTOACCESSOIRES IN DE WEBSHOP
null

Iets meer vrijheid is mogelijk!

Voor grotere honden of langere ritten is iets meer bewegingsruimte fijn. De Kurgo Auto Zip Line kan tussen twee vaste punten in de auto gebruikt worden en bevat een zip-line en bevestigingsriem. Zo heeft je hond meer ruimte, wordt de veiligheid gewaarborgd en kan je veilig van A naar B rijden.
BESTEL KURGO AUTO ZIP LINE IN DE WEBSHOP