Biologisch hondenvoer en kattenvoer is populair in huisdierenland! Meer huisdierbaasjes en diervoedingsbedrijven dan voorheen kiezen voor hondenvoer en kattenvoer van biologische oorsprong, aangezien er steeds bewuster wordt gekeken naar wat er in ons bekkie en in die van ons huisdier gaat. Wanneer mag een product ‘biologisch’ genoemd worden? En wat is het beste biologische hondenvoer of kattenvoer? Dit en meer krijgt uitleg in dit artikel. 

EKO keurmerk

Herken een biologisch product met het EKO-keurmerk!

Bevat het de beoogde diervoeding het EKO-keurmerk? Dan heb je een biologisch product te pakken! Ook bevatten producten met dit keurmerk geen kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen.

Wat betekent biologisch?

Wanneer een product ‘biologisch’ wordt genoemd, hebben boeren en telers zo min mogelijk ingegrepen in het proces van een ingrediënt van het honden- of kattenvoer. Producten worden wettelijk ‘biologisch’ genoemd wanneer minimaal 95% van alle ingrediënten van biologische oorsprong is. Aparte uitleg wordt gegeven over biologisch groente, fruit, aardappelen en granen en biologisch vlees.

Biologische groente, fruit, aardappelen en granen

Biologische groente, fruit, aardappelen en granen zijn producten die geproduceerd worden zonder:

 • Biologische groente, fruit, aardappelen en granen

  Kunstmest

  Dit goedje laat een plant goed groeien, echter kost het meer energie om kunstmest te maken dan organische meststoffen.

 • Biologische groente, fruit, aardappelen en granen

  Chemische bestrijdingsmiddelen

  Deze bestrijdingsmiddelen zijn erg handig om een insectenplaag aan te pakken. Het doodt ook de organismen die juist nodig zijn voor een gezonde bodem. 

Biologisch vlees

In alle kattenvoedingen en in bijna alle hondenvoedingen zit vlees, de biologische varianten bevatten biologisch vlees. Voordat vlees ‘biologisch’ genoemd mag worden, moet het voldoen aan een aantal eisen:

 • Biologisch vlees

  Beter Leven Keurmerk

  Biologische dierlijke producten hebben een Beter Leven Keurmerk met 3 sterren. Dieren hebben meer ruimte en kunnen beter natuurlijk gedrag vertonen. Daarnaast lopen deze dieren meer buiten.

 • null

  Biologisch voer

  De dieren die gebruikt worden voor vlees in biologisch hondenvoer of kattenvoer krijgen zelf biologisch voer. Dit voer komt gedeeltelijk uit de regio waar de dieren worden gehouden.

null

Geen gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GGO)

Bij een biologisch product, zowel plantaardige als dierlijke producten, wordt geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde organismen (GGO). Het DNA van de GGO’s is aangepast door ons mensen om een nieuwe eigenschap te geven. 

Biologisch hondenvoer en kattenvoer

Biologisch hondenvoer en biologisch kattenvoer is beter voor het dierenwelzijn en het productieproces heeft een mindere impact op onze planeet. Bij Pets Place zijn er verschillende diervoedingsmerken die het lekkerste voer voor jouw hond of kat voorschotelen. Ben je opzoek naar het beste biologische hondenvoer of kattenvoer? Lees hier meer over de verschillende merken!

Yarrah

Yarrah is het diervoedingsmerk bij Pets Place wat het grootste aanbod van biologisch hondenvoer en biologisch kattenvoer heeft. Naast voedingen heeft Yarrah verschillende hondensnacks en kattensnacks ontwikkeld. Bij Yarrah is de keuze in biologisch hondenvoer reuze! Met zowel natvoeding als hondenbrokken voor honden van verschillende groottes valt er vast iets lekkers te vinden.

Edgard & Cooper

De kleurrijke verpakkingen van Edgard & Cooper zijn niet te missen! Een aantal producten uit het assortiment van Edgard & Cooper zijn volledig biologisch. De redenen van Edgard & Cooper waarom je voor het biologische assortiment moet kiezen: biologisch eten is lief voor dier en natuur, is voedzaam en is bijzonder lekker! Kies je voor een kuipje of een zakje biologisch hondenvoer? 

BF Petfood

BF Petfood, voorheen bekend als Biofood, is naast biologisch ook graan- en tarwevrij. Ook zijn de verpakkingen gerecycled vanuit monomateriaal wat recyclebaar is. Een pure voeding van een (h)eerlijke afkomst! Geef je jouw hond het liefst geperst hondenvoer? Dan heeft BF Petfood het biologische hondenvoer voor jou!

Schesir

Schesir biedt enkel biologisch natvoeding voor honden en katten bij Pets Place aan. Dit Italiaanse diervoedingsbedrijf profiteert zichzelf als een dierproefvrij merk, promoten acties om het milieu te beschermen en voeren continu controles uit naar de herkomst van de grondstoffen. Houd de biologische blikvoeding van Schesir lekker lang vers met behulp van een blikdeksel.

Almo Nature

Almo Nature zet zich in voor de natuur. De winst uit de verkoop van de voedingen gaat naar bescherming van biodiversiteit en strijd tegen de opwarming van de aarde. De kuipjes van Almo Nature zorgen voor een gezonde hond én een gezonde wereld. Welke smaak kies jij?

Renske

De biologische lijn van Renske bevat een hoog vleesgehalte en is tarwe- en glutenvrij. De dieren van het vlees in deze voedingen zijn dieren die volop de ruimte hebben gehad, niet zijn opgejaagd in de groei en medicijnen, zoals antibiotica, krijgen wanneer de dieren het écht nodig hebben. Daarnaast bevatten voedingen in deze lijn geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Hiermee verzekert Renske dat alle ingrediënten in de voeding van hoge kwaliteit zijn. De biologische worsten voor honden zijn ideaal om te gebruiken tijdens het trainen van je viervoeter!

Fokker

Fokker biedt één soort kattenvoeding welke biologisch is. De Fokker Cat Bio in de smaak kip is 100% biologisch en is glutenvrij. Fokker is een Nederlands merk wat sinds 1977 verschillende honden- en kattenvoedingen creëert. Het is lekker, het zorgt voor een optimale conditie van jouw geliefde huisdier en het bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Natural Fresh

De hondenworsten van Natural Fresh zijn 100% biologisch en bevat een SKAL-certificering. Met deze certificering, met als afkorting ‘Stichting Keur Alternatief voortgebrachte Landbouwproducten’, krijgen producten de term ‘biologisch’ wanneer deze voldoen aan wettelijke eisen. De worsten van Natural Fresh zijn niet alleen SKAL-gecertificeerd, het zal jouw hond laten smullen!