Menu

Voedingssupplementen voor katten kunnen positieve effecten geven voor baasje en beestje. Supplementen zijn een aanvulling op het dagelijkse portie kattenvoer die je jouw kat voorschotelt en kunnen het lichaam ondersteunen. Door het geven van voedingssupplementen kunnen toekomstige problemen voorkomen worden, waardoor de kans op een gezond leven als oude kat verhoogd wordt! Hoe voedingssupplementen voor katten, onder andere vitaminen en glucosamine, te werk gaan in het lichaam lees je hier!

null

Wat zijn voedingssupplementen voor katten?

Supplementen zijn aanvullend op het kattenvoer. Lichaamsdelen kunnen ondersteund worden en gezondheidsproblemen kunnen voorkomen worden. Een supplement werkt niet genezend. Voor een genezend goedje zorgt de dierenarts voor geneesmiddelen.
MAAK EEN AFSPRAAK MET DE VETS PLACE DIERENARTS

Verschillende voedingssupplementen voor katten

Katten die geen gezondheidsproblemen hebben, kunnen ook baat hebben bij het gebruik van voedingssupplementen! Aangezien supplementen ondersteunend kunnen werken, kunnen problemen gerekt worden of zelfs voorkomen worden! De meest gebruikte supplementen voor katten kunnen ondersteunend zijn voor de gewrichten, de huid en de vacht, het maagdarmstelsel en bij stress.

null

Vitamine voor katten

Vitamine voor katten geeft een boost na bijvoorbeeld een ziekte, een operatie of omdat je een oude kat in huis hebt. Vaak worden meerdere vitaminen gebundeld in een tablet of een tube, dit wordt multivitamine genoemd. Multi-Vit (laveta) van Beaphar voor katten heeft naast vitamine ook extra taurine, een essentieel aminozuur wat katten uit de voeding moeten halen.
BESTEL MULTI-VIT (LAVETA) VAN BEAPHAR IN DE WEBSHOP

Ondersteun gewrichten met voedingssupplementen

Gewrichtsproblemen komen voor bij veel katten in Nederland: volgens Royal Canin heeft maar liefst 90% van alle katten ouder dan 12 jaar artrose. Vooral grotere katten en katten met overgewicht zijn vatbaarder voor dit vervelende gewrichtsprobleem. Nu kunnen ondersteunende voedingen je pluizenbol helpen met het voortzetten van een kattenleven lang plezier. Supplementen die extra aan de voeding worden toegevoegd geven dat extra zetje aan je kat. 

Chondroïtine en glucosamine

Chondroïtine en glucosamine worden vaak samen gegeven om ondersteunend te kunnen werken bij gewrichtsproblemen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de gewrichten op meerdere vlakken worden aangepakt: glucosamine vormt kraakbeen en de weerstand ervan, terwijl chondroïtine de afbraak van kraakbeen afremt. Excellent Cat Flex en Puur Glucosamine zijn voorbeelden van supplementen in de webshop die zowel chondroïtine als glucosamine bevatten. 

BESTEL SUPPLEMENTEN VOOR GEWRICHTEN IN DE WEBSHOP
null

Kat met artrose ondersteunen

Voedingssupplementen kunnen ondersteunend helpen wanneer je kat last heeft van artrose. Wanneer (door artrose) de gewrichten van je kat piepen en kraken bij het opstaan en springen, kan dit erg pijnlijk zijn. Laat je kat minder bukken voor voer of water met een verhoogde voederbak of bijvoorbeeld de Drinkwell Pagoda Keramische Drinkfontein van Petsafe
BESTEL DE DRINKFONTEIN VAN PETSAFE IN DE WEBSHOP

Ondersteun huid, vacht en haarballen met voedingssupplementen

Glanzend haar en een soepele huid: onze dieren willen zich ook lekker in hun vel voelen. Door situaties, bijvoorbeeld allergieën of stress, kan elke kat te maken krijgen met een gevoelige huid en alle gevolgen van dien. Wil jij de huid en vacht ondersteunen en haarballen tegengaan? Lees hier meer over verschillende huidproblemen en de bijpassende voedingssupplementen voor katten.

Haaruitval

Vlokken van de vacht gevonden op de bank? Af en toe is een kattenhaar niet zorgwekkend, maar continu de bank vol geplakt met talloze kattenharen kan vervelend worden! Daarnaast vergroot het de kans op haarballen op het tapijt… Geen leuke verrassing als je het vindt! Bij overmatig haarverlies kunnen supplementen de huid verzachten en jeuk tegen gaan. Neem bijvoorbeeld de Versele-Laga Oropharma Opti Hair Cat, dit voedingssupplement bevatten algen en vlierbes. Vooral algen doen wonderen voor een mooi vachtje: Chlorella en Spirulina zijn een bron van mineralen, waardoor het haaruitval tegengaat én de haren in de vacht sterker maken.

Haarballen

Katten wassen zichzelf meerdere malen per dag om de vacht schoon te maken. Tijdens het wassen slikken katten haren uit de vacht in. Meestal gaat dit goed, echter bij veel haren worden er haarballen gevormd! Merk je dat je kat veelvuldig haaruitval heeft en/of meer dan normaal zichzelf wast? Met voeding en supplementen wordt het risico op haarballen verminderd! Voeding en supplementen bevatten extra vezels, zodat de haren door middel van de vezels afgevoerd worden. Probeer bijvoorbeeld de Versele-Laga Oropharma Anti Hairball.

BESTEL SUPPLEMENTEN VOOR HUID EN VACHT IN DE WEBSHOP

Ondersteun het maagdarmstelsel met voedingssupplementen

Problemen aan het maagdarmstelsel kunnen je kat van slag brengen. Braken en diarree zijn geen pretje. Probeer het maagdarmstelsel te ondersteunen met voedingssupplementen voor katten om je pluizenbol beter in zijn of haar vel te laten voelen.

Probiotica

Probiotica klinkt als antibiotica. Dit goedje is niet hetzelfde: antibiotica is alleen verkrijgbaar via de dierenarts of dierenapotheek en dood bacteriën, probiotica niet. Probiotica zijn levende bacteriën die toegevoegd worden aan supplementen of het kattenvoer om de spijsvertering te ondersteunen. De natuurlijke balans in de darmen wordt ondersteund en de bacteriestam in de darmen met goede bacteriën wordt aangevuld! Een voorbeeld wat jouw kat kan krijgen is Pro Plan Feline Fortiflora. Geef de spijsvertering van jouw kat of kitten een boost!

BESTEL SUPPLEMENTEN VOOR HUID EN VACHT IN DE WEBSHOP

Ondersteun stress met voedingssupplementen

Heeft je kat vuurwerkangst, zitten jullie middenin een verhuizing of staat er een bezoek aan de dierenarts gepland? Dit kunnen stressvolle momenten zijn voor je kat! Om je kat te kalmeren, kan de Excellent No Stress Paste Dog & Cat je kat 30 minuten na de toediening van de pasta voor 3 uur laten kalmeren. Dit product bevat L-tryptofaan, wat helpt bij de vorming van serotonine. Serotonine is het ‘gelukshormoon’ en zorgt voor een positieve gemoedstoestand tijdens de meest stressvolle situaties. Korte stressmomenten zijn met dit supplement snel verholpen!

null

Langdurige stress

Wanneer je kat langdurig last heeft van stress, kunnen gezondheidsproblemen sneller tevoorschijn komen. Deze chronische stress kan verschillende oorzaken hebben. Lees hier meer over stress bij katten, zodat je kunt lezen hoe je stress vermindert. 
BESTEL SUPPLEMENTEN TEGEN STRESS IN DE WEBSHOP
BESTEL SUPPLEMENTEN IN DE WEBSHOP