Paardensupplementen zijn een aanvulling op het dagelijkse dieet van paarden en kunnen onze hardwerkende paarden ondersteunen. Paarden worden steeds intensiever bereden en getraind, het zijn atleten! Hierdoor kunnen paarden een extra zetje in de rug wel gebruiken. Met supplementen in het paardenvoer kan dat extra zetje geven worden of de paarden voorzien van extra weerstand, of juist sneller laten herstellen. Het voeren van paardensupplementen is steeds vaker een nuttige aanvulling op het dieet van je paarden. Op zoek naar de best geschikte paardensupplementen? Lees verder!

null

Vitamine voor paarden

Specifiek vitamine E biedt een perfecte ondersteuning voor jonge paarden die nog flink mogen groeien, voor sportpaarden en voor fokkerij, bijvoorbeeld de Excellent Vitamine E Plus. Voor een breed spectrum aan vitaminen biedt Pavo Multivit 15 hetgeen wat je wilt!

Glucosamine en silicium – paardensupplementen voor spieren en gewrichten

Voor een soepele beweging zijn gezonde spieren en gewrichten essentieel. Een paard kan van nature tekenen van pijn verbergen. Wanneer je toch merkt dat een gewricht of spier pijnlijk is, is dit erg vervelend voor het dier. Ondersteun de soepelheid en de opbouw van de spieren en de gewrichten met behulp van supplementen, wellicht worden jouw paarden op deze manier een spring in het veld!

Glucosamine voor behoud van soepele gewrichten

Wie gewrichten zegt, zegt glucosamine. Glucosamine voor paarden, maar ook honden, katten en andere dieren, kunnen voor een positieve ondersteuning zorgen voor de gewrichten. De aanmaak van kraakbeen wordt gestimuleerd en de weerstand van dat kraakbeen wordt gestimuleerd door glucosamine! Vaak wordt glucosamine samen met chondroïtine gegeven, aangezien het laatste de afbraak van kraakbeen remt. Dit is ook het geval bij Cavalor Arti Matrix Botten/Pezen of de Excellent Equi Mobility Plus.

Silicium

De botkwaliteit en de elasticiteit van de pezen en banden worden positief beïnvloed door silicium. De collageenaanmaak wordt door silicium gestimuleerd, wat zorgt voor de soepelheid. Het is vergelijkbaar als een soort natuurlijke glucosamine voor je paard! Pavo Mobility is één van de paardensupplementen die niet alleen silicium bevat, ook glucosamine, chondroïtine en vitamine C.

Paardensupplementen voor stijve spieren of behouden van soepele gewrichten

Na een lange tijd intensieve spierspanning ontstaat melkzuur in de spieren. Als paardeneigenaar zie je dit als stijve spieren, wat vergelijkbaar is met spierpijn voor mensen. Wanneer regelmatig de spieren worden getraind, zullen stijve spieren op den duur minder aanwezig zijn. Bij onregelmatige arbeid, hele zware inspanning of paarden die gevoelig zijn voor spierverzuring kunnen baat hebben bij Pavo Musclecare. Met behulp van natuurlijke antioxidanten wordt melkzuur tegengegaan en afgevoerd uit de spieren.

Paardensupplementen voor spieropbouw

Paarden kunnen niet meer spieren krijgen, wel kunnen de spieren die het paard bezit dikker worden! Door gericht te trainen en om paardensupplementen voor spieropbouw, zoals Pavo Musclebuild Refill, te gebruiken, wordt de spieropbouw ondersteund! In deze supplementen voor paarden zit weipoeder, welke eiwitketens bevat die door spieren gebruikt worden. Verder bevatten deze supplementen Vitamine D3 tegen spierverzuring en L-carnitine, wat zorgt voor een verbetering in de energieomzetting in de spiercellen. Als laatste bevat het Pavo Musclebuild Refill geen dopamine, dus kan het legaal als voorbereiding van een wedstrijd gebruikt worden.

BESTEL SUPPLEMENTEN VOOR PAARDEN IN DE WEBSHOP

Lijnzaadolie en psyllium – paardensupplementen voor darmen

Paarden hebben een uitgebreid maagdarmkanaal, zo is de dunne darm 20 meter lang! Met een groot maagdarmkanaal kan veel misgaan. Ondersteun met paardensupplementen het maagdarmkanaal van je edeldier!

Lijnzaad

Wist je dat lijnzaadolie één van de meest gebruikte oliesoorten is bij paarden? Lijnzaadolie bevat een hoog aandeel aan essentiële omega 3 vetzuren. Dit is goed voor de darmen en een gezonde spijsvertering. Lijnzaadolie ondersteunt daarnaast de huid en zorgt voor een mooie glanzende vacht. Probeer bijvoorbeeld de Excellent Lijnzaadolie! Voor lijnzaad zelf biedt Hippalgo Pro Lijnzaad hetgeen wat je zoekt. Om het makkelijker te maken bevat Pavo Slobber Mash lijnzaad en zemelen en dient het als warme traktatie na zware prestatie of ziekte!

Lijnzaad

Excellent Lijnzaadolie - Voedingssupplement

Dunne mest

Een stabiele darmfunctie is essentieel voor een gezond paardenleven! Gaan de paarden de paardenwei op? Dit en meerdere kleine veranderingen kunnen zorgen voor problemen met de spijsvertering, zo ook dunne mest. Dunne mest, oftewel diarree, bij paarden is niet normaal en kan zorgen dat het afweersysteem lager wordt, waardoor ziekten op de loer liggen! Los de disbalans van de darmen op met Pavo Guthealth! Dit paardensupplement kan helpen bij bijvoorbeeld dunne mest en zit boordevol appel- en bietenpulp, gerstgras, prebiotica en brandnetel.

Dunne mest

Pavo Guthealth - Voedingssupplement - 7.5 kg

Paard eet zand

Het kan gebeuren dat je paard bewust zand eet of onbewust zand binnenkrijgt tijdens het eten. Paarden kunnen het zand niet verteren, met als gevolg dat de darmen beschadigd worden en koliek kan ontstaan. Een oplossing is om Excellent Sand Exit of Puur Natuur Psyllium te gebruiken. De Excellent Sand Exit is een heerlijke vezelrijke muesli met psylliumvezels en geëxtrudeerd lijnzaad. Het vormt een geleiachtige massa in de darmen en zorgt voor een binding tussen opgehoopt zand en mest. Puur Natuur Psyllium moet toegediend worden met voer om de mest dikker te maken. Met één van deze producten zal zand niet meer in de darmen achterblijven en gewoon uitgepoept worden.

Tegen zand

Puur Natuur Psyllium Paard - Anti insect - 350 g
BESTEL SUPPLEMENTEN VOOR PAARDEN IN DE WEBSHOP

Fenegriek – paardensupplementen voor luchtwegen

Fenegriek, een kruid dat al eeuwen wordt gebruikt om vee op goede conditie te houden, kan zorgen voor gezonde luchtwegen en een sterke weerstand. Het is rijk aan belangrijke vetten, vitamines, kalk en fosfor. Fenegriek zorgt voor gezonde luchtwegen, bouwt weerstand op en ondersteunt de spijsvertering van je paard. Ook niet onbelangrijk: het laat de vacht prachtig glanzen. Een voorbeeld van Fenegriek voor paarden is Excellent Fenegriek.

Fenegriek

Excellent Fenegriek - Voedingssupplement - 1 kg
BESTEL EXCELLENT FENEGRIEK IN DE WEBSHOP

Omega 3, 6 en 9 – Paardensupplement voor huid en vacht

Het is niet altijd een aangename periode wanneer paarden verharen; haartjes vliegen in het rond en zitten vaak overal geplakt. De verhaarperiode van een paard of pony kost veel energie. Gelukkig kunnen paarden ondersteund worden met voeding en verzorging!

null

Wanneer verhaart een paard?

Een paard verhaart twee keer per jaar: in de zomer en in de winter. Een paard schiet in de rui als het overdag langer of korter licht wordt. Worden de dagen langer? Dan maakt de hypofyse in de hersenen hormonen aan waardoor paarden de wintervacht kwijt raken. Als de dagen korter worden, gaan de paarden de zomervacht vervangen door de wintervacht. 

Omega 3, 6 en 9

Een gezonde vacht en een soepele huid nodig? Maak gebruik van verschillende vetzuren! Omega-3, Omega-6 en Omega-9 vetzuren zijn van belang voor een gezond huidje en een mooie vacht. Omega-3 vetzuren dienen als natuurlijke antioxidanten, Omega 6 zorgt voor een mooie vacht en een goede conditie van het huis en omega-9 vetzuren zijn onmisbaar bij bijvoorbeeld de bloedsamenstelling. Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn essentiële vetzuren en moeten paarden uit de voeding halen. Dit kun je doen door de vetzuren in vaste vorm te geven met Subli Omega Mix 369 of door een vloeibare vorm met Pavo Omegafit. Oliën zitten vol met vetzuren. De Pavo Linseedoil, een lijnzaadolie, heeft een positieve werking op niet alleen het maagdarmstelsel, maar ook de huid en de vacht!

BESTEL SUPPLEMENTEN VOOR PAARDEN IN DE WEBSHOP